Katherine

Páginas: 4 (861 palabras) Publicado: 24 de enero de 2013
TEXT 1

Mira, aquest és un bon treballador, un bon escultor tallista; en les seves hàbils mans un tros de fusta, per rebel que sigui, es converteix en obra d'art. És, doncs, un artífex. Saps el queguanya? Entre sis i sis pessetes i mitja diàries. Calcula com a terme mig trenta-vuit pessetes setmanals; suposant que treballi tot l'any és un sou molt superior al d'altres oficis. De solter, viviasense estretors.
Un dia va conèixer a una simpàtica costurera, s'estimaven i es van casar. Primer, tot va anar bé. Clar que ella guanyava molt poc; però entre els dos sous anaven fent i fins i totestalviant una mica. Van venir més tard els senyals de la maternitat, difícils des del primer moment i ella va haver de deixar el treball. Van créixer les despeses i van disminuir els ingressos. Vavenir un fill. Ella va voler criar-lo per si mateixa i al mateix temps treballar a casa. Ho va aguantar un temps; després es va plantejar el problema. No podia amb ambdues coses: o abandonava el treballo deixava el fill dels seus amors en mans mercenàries. Va deixar el treball per a cuidar amorosament al seu fill, al seu espòs i la casa. El marit va treballar per a tots. Els estalvis fets a l'inicies van gastar aviat.
Van venir altres fills, augmentant cadascun d'ells les inquietuds dels seus pares. El sou del cap de família no bastava. Quan calia comprar sabates o roba per a algú de la casaes plantejava el mateix problema: "Com ho arreglarem"?.
El marit ha perdut l'humor i les carns; la dona no és ni l'ombra d'aquella gentil noieta que feia girar el cap pel carrer, admirant-la, a totsels vianants. Encara no regna la misèria en aquella casa. Però, que no es descurin! Una malaltia del cap de família, la d'un fill, un mal part, una temporada sense treball i ja s'assabentaran del queés la misèria!.

. Baixes remunerades per maternitat
. Baixa remunerada per malaltia
. Escolarització obligatòria

TEXT 2

Aquest altre és un treballador de la indústria dels estampats....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • katherin
  • Katherine
  • Katherine
  • Katherin
  • katherin
  • katherine
  • Katherin
  • Katherine

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS