kels

Páginas: 4 (979 palabras) Publicado: 7 de octubre de 2013
2.- La crisi espanyola:
La crisi econòmica espanyola va iniciar-se l'any 2008 i actualment, l'any 2012, continua, any en el que es va fer visible una deterioració en els principals indicadorsmacroeconòmics i les conseqüències dels quals s'han estès en el temps fins a l'actualitat, no només en el plànol econòmic sinó també en l'àmbit esportiu, especialment en el futbolístic. L'origen d'aquestacrisi el trobem als Estats Units degut als alts preus, la sobre valorització i inflació del preu dels productes, l’especulació energètica i un fort endeutament creditici i hipotecari en el sectorbancari.
Aquesta crisi econòmica - financera a nivell mundial, emmarcada en el context espanyol, gira entorn del fort ajust de la indústria de la construcció després de la punxada de la bombollaimmobiliària especulativa, que va ser causada per la mala planificació de les constructores, que davant la disminució dels crèdits concedits a les famílies, van patir una crisi de superproducció. Això vagenerar nombrosos acomiadaments de personal i tancament d’empreses. Com que aquesta indústria era la principal font de riquesa del país, tan en el sector públic com el privat, va generar una notablepujada en l’atur a nivell nacional i greus problemes econòmics al capital espanyol.
Les principals conseqüències, que han repercutit sobre l'economia espanyola durant l'any 2008 i actualment encarapatim, és un fort creixement de la desocupació. Durant el 2008 un gran nombre d'empreses van presentar expedients de regulació d'ocupació, un decreixement del producte interior brut i el consum i l’augmentdel deute públic.














3. Causes i conseqüències de la crisi del futbol espanyol:
Causes:
És culpa de tots, però especialment del propi sistema, que incita a un excessiuendeutament. La crisi econòmica del futbol espanyol es deu a l’actual crisi mundial que ha afectat en gran part a Espanya, i actualment s’ha guanyat la desconfiança del comerç internacional. Cada...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Kelsen
  • Kelsen
  • kelsen
  • kelsen
  • Kelsen
  • kelsen
  • Kelsen
  • Kelsen

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS