Keynes Y Hayek

Páginas: 2 (467 palabras) Publicado: 15 de diciembre de 2012
Keynes i Hayek:

1.Quin paper ha de complir l’Estat com regulador de l’activitat econòmica segons Keynes y Hayek?
Segons Keynes l’Estat ha d’intervindre en l’economia d’un país intentant arribara no tenir atur a través d’obres públiques subvencionades per l’Estat. Encara que des del primer punt de vista sembli esbojarrat, Keynes explica que es una manera de rellançar l’economia d’una país,ja que gràcies als ingressos dels treballadors tindran un poder adquisitiu mes alt, que farà que comprin més les empreses tindran més beneficis i finalment l’Estat podrà recobrar la primera inversió,donant feina, cobren uns impostos més importants a les empreses.
En canvi Hayek te una visió completament diferent del que ha de ser l’economia moderna. Es a dir deixar el mercat lliure que esreguli segon l’oferta i la demanda amb una intervenció mínima del Estat. Hayek creu que la competència pot arribar a fer un estat més o menys igualitari.
2. Quines semblances hi ha entre el New Deal deRoosevelt y la política anticíclica keynesiana?
Ell New Deal va estar inspirat per la política anticíclica keynesiana, ja que el mercat lliberal no era del tot correcte. Es a dir quanel mercat en si mateix te fases de estagflació o recessió l’Estat ha de intervenir. La intervenció de l’Estat consta en un augment de les despeses públiques per estabilitatzar la economia.
3.Digues diversos economistes destacats que coincideixen ideològicament amb Hayek: Friedman, Adam Smith, Mill, Malthus.
4. Què es i des de quan es comença a parla de estagflació?La estagflació es el moment en que la inflació no creix però tampoc està en nombres negatius. Aquest terme es comença a utilitza cap al 1965.
5. El pensamenteconòmic de Keynes i Hayek amb quines corrents polítiques les podem identificar i quines politiques econòmiques podem aplicar?
Keynes dona el seu nom a la corrent econòmica keynesianisme que era...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • keynes y hayek
  • Keynes Vs Hayek
  • keynes vs hayek
  • Diferencias Entre Hayek Y Keynes
  • Keynes vs hayek
  • Reseña video de keynes vs hayek
  • Keynes y Hayek. La Batalla Por La Economia Mundial
  • Keynes hayek

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS