Khan

Páginas: 2 (302 palabras) Publicado: 27 de noviembre de 2013
Treball sobre el film Ghandi

1. Biografia:
Mohandas Karamchand Gandhi, conegut com El Mahatma (la gran ànima), va néixer el 1869a Porbandar, a l’Índia. Va estudiar dret al’Índia i després a Londres, on esdevingué advocat. Durant llargues estades a l’Àfrica del Sud, entre 1893 i 1914, va conèixer el racisme de l’apartheid i aleshores va elaborar la sevadoctrina de l’acció no violenta, inspirada per l’hinduisme, pel cristianisme i per pensadors com Tolstoi. En tornar a l’Índia va participar en la lluita contra els britànics i el1920 va convertir-se en el líder indiscutible de la lluita nacional. A partir del 1922 va consagrar-se a l’educació del poble i als problemes dels intocables. Atès que el lideratnacional estava assegurat per J. Nehru, Gandhi va intervenir com a garantia moral en els moviments de masses (desobediència civil de 1930, votació de la moció Dalit Índia el1942) o per calmar les violències entre hindús i musulmans (1946-1947). El 1948 fou assassinat per un extremista hindú.

2. Que pobresa és pitjor que la violència.

3.La no-violència és una filosofia i estratègia per al canvi social que rebutja l'ús de la violència.

4. Em sembla que si però depèn de persones, perquè tots no sóniguals.

5. L'Índia no comptava amb un exèrcit ni els recursos per crear ell, no de rebels ja que Anglaterra era una potència. Si tractés, la índia, d'alliberar-se fentús de la força.

6. Opino que és un llegat de conducta, pensament i bona acció que hem de prendre molt en serio i no només veure-ho com paraules boniques.
Realment sónmolt poderoses aquestes accions si es realitzaran amb la consciència i la voluntat degudes, i molt profitoses de qualsevol manera.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • khan
  • khan
  • Khan
  • Khan
  • khan
  • khan
  • khan
  • khan

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS