kida

Páginas: 4 (800 palabras) Publicado: 8 de abril de 2014
"LA MISIÓN"

1. Què és el que us ha agradat més i menys, per què? Què us ha semblat la pel·lícula en conjunt?
2. Quina impressió us ha produït veure la situació d'espanyols i portuguesos enterres americanes? Com qualificaríeu aquesta aventura dels espanyols i portuguesos a Amèrica: de conquesta, de descobriment, de civilització, de colonització...? Raoneu àmpliament les vostres respostes.3. A partir del que heu vist, què penseu del respecte a les cultures autòctones? I en aquest mateix context, com qualifiqueu la tasca dels jesuïtes i, en general, de l'Església catòlica en aquellesterres?
4. A què és degut l'interès de la Jerarquia perquè els jesuïtes renunciïn a evangelitzar i defensar els guaranís? Quina crítica fa el film a l'Església jeràrquica?
5. Explicació, anàlisi ivaloració aprofundida de la manera de ser i de pensar d'aquests tres personatges: Gabriel, Rodrigo i Altamirano.
6. Què en penseu i com valoreu l'actitud final de Rodrigo de tornar a utilitzar lesarmes? És un retorn a la seva actitud primera, abans de fer-se jesuïta? Com penseu que s'han de resoldre els conflictes entre l'obediència a les lleis i a la consciència personal?
7. Què vol diractitud pacifista passiva? Què penseu d'aquestes dues opcions: la pacifista passiva i la lluita armada? Hi pot haver una altra opció més eficaç: el pacifisme actiu? Què vol dir?
8. És possible l'ideal deparadís a la terra que es proposaven els jesuïtes a les "reduccions"? Per què? Quines condicions s'haurien de donar?
9. Al film es proclama l'himne a l'Amor (la Caritat) de la primera carta de santPau als Corintis (capítol 13). Llegiu-lo, resumiu-lo i comenteu-lo dins del context en què ens el proclamen a la pel·lícula? Què en penseu?
10. Comenteu aquestes frases (o diàlegs) i d'altres queconsidereu interessants, qui les diu, en quin context i per què les diu:
Sou un mercenari, traficant d'esclaus i vàreu matar el vostre germà; i l'estimàveu. Ho sé. Encara que heu...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • kider
  • Que es un kider
  • Karate Kid
  • kid zania
  • The kid
  • Kid Pambele
  • Kid 3
  • Kid rock

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS