Kihsfdguksdh

Páginas: 2 (344 palabras) Publicado: 6 de marzo de 2013
EL TEATRE GREC

Le teatre grec sorgeix després de l'evolució de les arts i cerimònies gregues com la festa de la verema (oferta a Dionís) on els joves anaven dansant i cantant cap al temple deldéu, a oferir les millors vinyes. Després un jove que va ressaltar entre el grup de joves es va transformar en el corifeu o mestre dek cor, que va dirigir al grup. Amb el temps va aparèixer el bard i elrapsode, que eren recitadors.
En el curs del segle V aC, durants l'edat clàssica de Grècia, es van establir els models tradicionals de la tragèdia i la comèdia, i els dramaturgs Èsquil i Sòfocles vanafegir respectivament un segon i tercer actor a l'acció, el que va donar a aquesta una complexitat que feia necessària la creació de grans escenaris. Per això es van eregir grans teatres de pedra,entre les quals cal citar l'encara conservat de Epidaure (Grècia) en el seglre V aC, capaç d'albergar unes 12.000 persones, i el de Dionís, a Atenes, al segla IV aC. La seva construcció es realitzavamitjançant l'aprofitament de les faldes d'un turó, on es disposaven en forma semicircular les grades que envoltaven lorquestra, espai circular en què es feia la major part de la representació.
Lesrepresentacions del tearte grec es feien a l'aire lliure, comptava amb el cor (dirigit pel Corifeu o mestre del cor) que cantava i dansava al voltant d'un altar. En el teatre grec es representaven dostipus d'obres: la tragèdia i la comèdia

Hi ha diversos gèneres teatrals:

Comèdia: Gènere realista. A la comèdia els personatges són, complexos, comuns i corrents.

Tragèdia: Gènere realista. A latragèdia hi ha personatges il.lustres, amb la finalitat de produir una crisi.

Drama: Gènere realista. En el drama es representa una situació de la vida real que resulta complexa i dificil però ambun final favorable i feliç.

Tragicomèdia: Gènere no realista. El personatge protagonista de la tragicomèdia és simple, generalment un arquetip, està a la recerca d'un ideal: l'amor, l'amistad,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS