Kinèsica

Páginas: 2 (413 palabras) Publicado: 25 de junio de 2013
3.2.1 La kinèsica
La kinèsica també pot ser anomenada “expressió corporal”. Com ja hem dit, és la disciplina encarregada d’analitzar les postures, els gestos i els moviments del cos humà.
Hem dedistingir entre dos tipus tant de gestos com de moviments i de postures:
·Voluntaris: Fa referència a aquelles gesticulacions reconegudes tant per l’emissor com pel receptor amb significat propi i delque se’n fa ús conscientment.
·Involuntaris: Són aquelles gesticulacions sense cap significat prèviament acordat que acompanyen el missatge i que donen informació addicional. Sorgeixen del’expressió espontània del propi cos respecte el missatge que es dóna.
La major part del contingut expressat a través del cos el forma les emocions que s’estan vivint, que al mateix temps estan influides perfactors com les creences, els prejudicis o les expectatives de la persona que es comunica envers el seu interlocutor. Per això diem, doncs, que el llenguatge corporal complementa i dóna informacióaddicional al verbal.
En aquest apartat hem de nomenar a l’antropòleg americà Ray L. Birdwhistell, considerat el pare de la kinèsica moderna. Birdwhistell va dividir l’estudi del cos en vuit seccions amb lafinalitat que aquells petits moviments fóssin més fàcils d’investigar. Aquestes vuit seccions són: el cap, la cara, el coll, el tronc i les espatlles com un bloc, el maluc, les cames, el turmell i elpeu.
A l’hora d’estudiar els factors associats al comportament, la kinesica els classifica en:
a) Gestos i postures: Amb els gestos s’analitzen els moviments de la cara, de les mans, dels braços,de les cames, del cap i del cos en el seu conjunt. El sentit de cada gest està condicionat culturalment, encara que també hi ha alguns comuns com per exemple aixecar el polze per indicar aprovació. Elsgestos transmeten informació sobre el nostre estat d’ànim i també expressen la valoració envers alguna cosa o persona. D’altra banda, les postures són més estables que els gestos i poden durar...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • kinesa
  • kinesica
  • Kinesica
  • la kinesica
  • La kinesica
  • Kinesica
  • Ensayo de kinesica
  • Anatomia kinesica

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS