kkkkkkkkkkkkkk

Páginas: 6 (1372 palabras) Publicado: 16 de mayo de 2013
I. Nous aspectes del problema i competència del magisteri
El primer capítol parla sobre diverses problemes de la humanitat com ara el desenvolupament demogràfic, les condicions de treball, habitatge i la vida econòmica i la seva influència en l'educació i criança dels fills, la valoració de la dona i les adquisicions científiques que controlen les lleis mateixes de transmissió de la vida.
Eldesenvolupament demogràfic ha augmentat molt durant els últims anys i això ha provocat una sèrie de problemes en la població mundial. A més les condicions d’habitatge i de treball no són suficients per aquest augment de la població. Cada dia és més difícil el manteniment adequat d’una família amb un nombre elevat de fills. També un dels problemes més greus és el papar de la dona en aquest món i elseu lloc en la societat. Gràcies a les forces de la naturalesa l’home ha pogut desenvolupar-se i dur a terme uns progressos en el domini i en la organització.
L'anomenat "principi de totalitat", no es podria admetre que la finalitat procreadora pertanyi al conjunt de la vida conjugal més aviat que a cadascun dels actes? Es pregunta també si, donat el creixent sentit de responsabilitat de l'homemodern, no hagi arribat el moment de sotmetre a la seva raó a la seva voluntat, més que als ritmes biològics del seu organisme, la tasca de regular la natalitat.
Competència del Magisteri:
Es exigeix una nova i profunda reflexió sobre els principis de la doctrina moral del matrimoni, doctrina fundada sobre la llei natural, il•luminada i enriquida per la Revelació divina. Cap fidel voldrà negarque correspongui al Magisteri de l'Església el interpretar també la llei moral natural. No només la llei evangèlica, sinó també de la natural, expressió de la voluntat de Déu, el compliment fidel és igualment necessari per salvar-se.
Estudis especials:
Es va organitzar la Comissió d’Estudi de predecessor Joan XXIII de la qual formaven part bastants estudiosos de les diverses disciplinesrelacionades amb la matèria i parelles d'esposos, tenia la finalitat de recollir opinions sobre les noves qüestions referents a la vida conjugal, en particular la regulació de la natalitat, i de subministrar elements d'informació oportuns, perquè el Magisteri pogués donar una resposta adequada a l'espera dels fidels i de l'opinió pública mundial .
La resposta del Magisteri:
La Comissió no haviaarribat a una plena concordança de judicis sobre les normes morals a proposar i, sobretot, perquè havien aflorat alguns criteris de solucions que se separaven de la doctrina moral sobre el matrimoni proposada pel Magisteri de l'Església amb constant fermesa.
II. Principis doctrinals
Una visió global de l'home:
El problema de la natalitat cal considerar, per sobre de les perspectives parcialsd'ordre biològic o psicològic, demogràfic o sociològic, a la llum d'una visió integral de l'home i de la seva vocació, no només natural i terrenal sinó també sobrenatural i eterna.
L'amor conjugal:
“Déu, que és Amor” és l’amor conjugal de la veritable naturalesa i noblesa .El matrimoni no és efecte de la casualitat o producte de l'evolució de forces naturals inconscients, és una sàvia institució delCreador per a realitzar en la humanitat el seu designi d'amor. Els esposos, mitjançant la seva donació personal recíproca, pròpia i exclusiva d'ells, tendeixen a la comunió dels seus éssers amb vista a un perfeccionament personal mutu, per col • laborar amb Déu en la generació i en l'educació de noves vides.
Les seves característiques:
- Un amor plenament humà és sensible i espiritual almateix temps. No és per una simple efusió de d’instint i del sentiment sinó que és un acte de la voluntat lliure, destinat a mantenir-se i a créixer mitjançant les alegries i els dolors de la vida quotidiana, de manera que els esposos es converteixin en un sol cor i en una sola ànima i junts assoleixin la perfecció humana.
- Un amor total és una forma singular d'amistat personal, amb la qual els...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • KKKKKKKKKKKKKK
  • Kkkkkkkkkkkkkk
  • kkkkkkkkkkkkkk
  • kkkkkkkkkkkkkk
  • kkkkkkkkkkkkkk

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS