Klein y Mattelart

Páginas: 17 (4016 palabras) Publicado: 12 de abril de 2013


LES MARQUES I L’ENSENYANÇA
NO LOGO
Naomi Klein

LA INSTITUCIONALITZACIÓ DE LA CULTURA
LA DIVERSITAT CULTURAL I MUNDIALITZACIÓ
Armand Matelart











ÍNDEX
1. Introducció temàtica i metodològica 2
2. Resum de l’article 3
a. Naomi Klein- Les marques i l’ensenyança 3
b. Armand Mattlart - La institucionalització de la cultura 4
3. Critica personal 6
a. NaomiKlein 6
b. Armand Mattelart 7
4. Treball de camp 8
Enquesta 9
Gràfiques 10
Resolució 13
5. Conclusions 15
6. Bibliografia 16


1. INTRODUCCIÓ TEMÀTICA I METODOLÓGICA
La nostra societat viu en un continu canvi. Podem dir que tot el S: XX ha estat, mundialment, un segle ple de novetats, sobretot a partir de la segona meitat de segle. Els avanços industrials, seguits dels tecnològics,han succeït de cada vegada més aviat i segueixen sense aturar, per tant no es d’estranyar que tot això hagi arribat a tots el àmbits, cultura, societat, educació, economia, religió i política.
La sociologia ha intentat, des dels seus inicis, estudiar els canvis tant microsociológics, com macrosociològics.
Avui en dia tenim a sobre la influencia d’unes cultures sobre les altres, les de lesgrans potències mundials, com Estats Units i actualment podem dir que també la Xina, sobre les potencies minoritàries, i és així com poc a poc les grans industries productives s’han involucrat en les nostres vides quotidianes, en el nostre dia a dia, i es que si ens aturam a pensar-ho diàriament reben molta influencia, sobretot a través dels diversos mitjans de comunicació..
No sabria dir si sónles grans potencies les que ens han dominat o si som nosaltres els que ens hem deixat dominar. Tot això te una base històrica i cultural, no ha sorgit del vespre al dia, encara que el canvi en els darrers anys ha estat molt ràpid.

He triat aquest dos articles, el de la Naomi Klein i el de l’Armand Mattelart, perquè em resulten interesants, sobre tot el de Klein, ja que és tan gran la influènciaque reben de les grans potències i de les grans marques, que són capaços de moure el món sencer, arribant així a l’educació. En aquest sentit podem dir que l’educació entra dins el mercat, que no es queda limitada a ensenyar i educar als infants o a l’aprenentatge, sinó que entra dintre d’un àmbit competitiu envoltat de marques tant des de les editorials dels llibres fins a la marca d’aigua quedispensa l’escola.



2. RESUM DE L’ARTICLE
a. Naomi Klein - Les marques i l’ensenyança
Naomi Klein, tracta d’analitzar la influència de les marques en la nostra societat. En l’actualitat fins i tot les escoles han sucumbit a la nova societat on imperen les marques i les noves tecnologies.
El fet es troba en que cada vegada hi ha més escoles que acudeixen a empreses privades per finançar lesseves adquisicions tecnològiques i per tant l’escola s’està obrint al món de la publicitat i de les marques. Durant aquesta darrera dècada, han aconseguit eliminar quasi completament la frontera entre la publicitat i l’educació.
El raonament es troba en el fet que si per ser moderns s’ha d’obrir el col·legi a la publicitat, els pares i els professors han d’accedir.
Per a les empreses aconseguirl’accés a les escoles i les universitats significa qualque cosa més que vendre el seu producte, és una oportunitat espontània i barata d’apropiar-se de lo més cool, és a dir aconsegueixen crear maneres de vida i imatge.
Klein ens tracta d’explicar que al firmar contractes amb les marques, les universitats i escoles reprimeixen la lliure expressió, ja que moltes vegades es contraposen amb elsinteressos dels patrocinadors.
A més, l’autora ens dóna una sèrie d’exemples i situacions verídiques que podem trobar a les escoles i universitats d’Amèrica, algunes d’aquests són: Channel One patrocina les emissores dels instituts a canvi de dos minuts diaris d’anuncis, Pepsi i Coca-cola a més de beure la seva beguda, distribueixen articles que duen el seu logo, Adidas i Nike arriben a acords...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • mattelart
  • klein
  • klein
  • Klein
  • klein
  • Armand mattelart
  • Resumen Mattelart
  • Armand mattelart

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS