Kmlksdam

Páginas: 2 (300 palabras) Publicado: 4 de junio de 2012
BRÚIXOLA CASOLANA
Vaig a ensenyar-los com fer una brúixola casolana, amb materials que sens dubte tots teniu a casa, i que alhora és molt precisa.
MATERIALS:
Agulla de cosirImant
Safata amb aigua
Element que suri (preferiblement polièster )
PROCEDIMENT:
1. El primer és col·locar una mica d'aigua dins de la safata, de manera que la nostrabrúixola pugui surar i moure's lliurement en ella.

2. Agafem l’ agulla i la freguem sobre l ’imant. Això provoca que l’ imant transmeti el magnetisme a la agulla.

3.Per acabar es col·loca l'agulla sobre el tros de polièter, i ho poses a surar en la safata.

COM FUNCIONA:
En fregar l'extrem de l'agulla sobre l' imant, estem “magnetitzant”aquesta porció de metall. Les agulles estan construïdes d'acer, el qual és un material molt ferromagnètic i permet aquest magnetisme perdura tot i havent-lo allunyat de l'imant.
Realment el que ocorre és que dins d'un material ferromagnètic, hi ha com a petits imants, molt diminuts. En condicions normal estan desordenats, per la qual cosa la suma deles seves polaritats és nul·la.
Però quan apropem l' imant, estem orientant en la mateixa direcció a tots aquests petits imants. En retirar el camp magnètic, alguns d'ellsqueden orientades així, és per això que l'agulla perdura magnetitzada.
D'altra banda tenim el camp magnètic de la terra, el qual és molt feble. Les línies d'aquest camp, van desd'un pol fins a l'altre. El pol nord geogràfic, és el sud magnètic, mentre que el pol sud geogràfic representa el pol nord magnètic.
Com a nostra brúixola aquesta “surant”, ellíquid li ofereix poca resistència al moviment, i és per això que el feble camp magnètic de la terra és capaç d'atreure l'extrem magnetitzat i orientar-ho en la seva direcció.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS