knmklnlknknl

Páginas: 2 (366 palabras) Publicado: 2 de febrero de 2015
Un barril de sabó moll
En Pere camps, el patró d’un llaüt, era molt dur amb els seus treballadors, un dia estava donant ordres per descarregar un barril de sabó, va cridar a en Florenci, undelsseus treballadors, perquè portés el barril a la botiga de l’Adelaida, que es trobava al final del carrer que feia pujada. En Florenci estava enfadat però tot i això no li va plantar cara a enPere i vaobeir les seves ordres. Va començar a ploure i tothom va anar a buscar refugi, quan de sobte es va sentir un soroll com un tro. Tots van mirar què havia passat i van veure que el barril desabó haviaxocat al bar d’Alexandre i s’havia convertit en escuma. Ara el dubte era com se li havia escapat a en Florenci el barril, si va ser per cansament o perquè, com que estava empipat, el vadeixar anar enel precís moment que pujava pel carrer en Pere Camps.

FRAGMENT
-Tu, desgraciat-digué aleshores Pere Camps, el patró, a Florenci, un dels peons-. Ja pots començar a fer via amb elbarril cap a labotiga d’Adelaida. I no t’hi adormis, o t’esllomaré. Així doncs, si no vols rebre, espavila’t!
La Plaga de la Ribera
El senyor Jeroni Salses i Santapiga fa una carta ael senyordirector de la presó de Lleida presentant unes queixes, seguidament, en Jeroni li explica que a la vila s’ha decidit enderrocar La Casa de la Vila i construir-ne una de nova. A causa de aixòfa unsorteig entre els funcionaris i els regidors per a quedar-se cadascú una cosa de dintre de la casa fins que l’ajuntament estès acabat. En Jeroni i la seva dona, l’Elisenda, els hi va tocar unretratdel rei, l’arxiu del cadastre, vuit capgrossos i un presoner que feia quinze dies que estava a la presó per robar un tractor, en Valerià. Van passar els primers dies amb l’ai al cor, per por queenValerià fes alguna malesa o s’escapés. Però, a poc a poc, el van anar sentint com un més de la família. A vegades en Valerià li explicava al Jeroni els seus intents per arribar a convertir-se...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS