kolo

Páginas: 6 (1445 palabras) Publicado: 18 de noviembre de 2013
JORGE GUASP
Jorge Guasp és l’autor del llibre que he llegit titulat ¿Dónde está mi felicidad?. Jorge va néixer a Buenos Aires, Argentina. Va estudiar forestació a Argentina i gestió ambiental a Espanya i Colombia.
Es coach ontològic, amb una especialització en coaching de vida, disciplina que exerceix en forma privada. Treballa en conservació de la naturalesa i eco-turisme.
Actualment viu ala Ciutat de Salta, Argentina

ESTRUCTURA DEL LLIBRE
El llibre de Jorge Guasp es divideix en tres diferenciades parts, on s’explica el procés que es tindria que porta a terme per arribar a la ansiada felicitat. Cada part conté un títol, la primera part es titula observació i recerca, la segona part titulada sofriment i acceptació, i la última part i la més llarga connexió i felicitat.

QUEÉS LA FELICITAT?
Que és la felicitat? La gent diu: Vull formar una família per ser feliç. La meva parella em farà feliç. Seria feliç si viatges a Londres. Lo cert és que ningú et pot donar aquesta felicitat que busques. La felicitat no es pot treure ni es pot donar. No apareix i desapareix. En veritat la felicitat, sempre existeix. És només que la dissort, el sofriment i la por que tu mateixgeneres, t'impedeix accedir a la felicitat.
Res del que et fa feliç et pot ser tret. Res. Per tant, res del que et fa feliç pot ser comprat. Si la felicitat depèn d'una persona, objecte o situació, no és veritablement felicitat

CONTINGUT DEL LLIBRE
Vivim immersos en la recerca de coneixements, de diners , amor, poder... Ens pensem que una vegada aconseguit una d’aquestes metes aconseguirem lal’anhelada felicitat. Encara que, les experiències de la vida ens mostren que la satisfacció inspirada per aquestes metes és efímera. És llavors, quan entenem que l’amor d’una altra persona, els diners ect, no ens fan verdaderament feliços. I recomencem la recerca, pensant-nos que la felicitat es troba darrera de la pròxima meta que ens proposem.

PUNTS IMPORTANTS DEL LLIBRE
El llibre, a granstrets es podria explicar de la següent manera:
Existeix una divisió entre el món natural i l’artificial, i amb aquesta divisió comença la meva recerca.
El home ha desenvolupat un món artificial pel seu propi benefici (edificis, carreteres...). El món artificial sí contraposa al món natural que neix i es desenvolupa sense intervenció del home.
Tenir més implica, voler més. Aquest afany per tenirmés no es limita als bens i als serveis, sinó que s’estén al camp dels valors intangibles; tenir més coneixement, tenir més poder..., però sempre a traves del que l’home fa, i no en qui realment és. A la fi, es tracta de buscar la felicitat en el món exterior, i no en un mateix.
Hem creat un món artificial per millorar la qualitat de vida. Encara que, aquest món artificial també ha danyat l’ambient,i ens ha separat de nosaltres mateixos (la naturalesa)

El món actual es obra del pensament humà. Però no és l’únic món possible.
Pensar. Pensem en tot el que hem tingut que destruir per construir. Construir objectes que ens facin feliços. I el planeta està cada vegada pitjor. Nosaltres pitjor, amb un planeta cada vegada pitjor. I com si fos poc, seguim pel mateix camí.

El nostreintel·lecte ha creat un món bipolar, que accentua la recerca i la lluita.
La dualitat és una manera de percebre el món.
Tenim una mà dreta perquè també tenim una mà esquerra. Del contrari, nomes parlaríem de la mà.
Si acceptem que alguna cosa bona per a mi es dolent per una altra persona, acceptem també que aquest concepte depèn de l’observador, i per tant, no existeix en el món alguna cosa absoluta idefinida.

El nostre focus d’atenció també determina la realitat que veiem.
Nomes veiem en el món el que busquem, és a dir, nomes trobem allò en que centrem la nostra atenció. EXEMPLE.
Per això, podem concloure que, de manera conscient o inconscient, busquem i per tant trobem en el món allò que coincideix amb les nostres creences o interessos: veiem la realitat tal com la imaginem.
Els...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • kola
  • kolo
  • kola
  • kola
  • kolo
  • Kole
  • kolo
  • Kola

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS