Koré Del Péplum

Páginas: 2 (302 palabras) Publicado: 5 de noviembre de 2015
Títol: Koré del pèplum
Autor: anònim
Cronologia: finals del s.VI aC
Tipologia: escultura exempta
Materials: marbre policromat
Estil: grec arcaic
Ubicació: museu de l’Acròpolid’Atenes
Estructura Formal: aquesta Koré ens presenta una figura femenina, vestida, amb una composició vertical i simètrica. A la figura és diferencia clarament un eix al centre que divideixl’escultura en dues meitats iguals menys en el cas la meitat esquerra, on estava el braç que avui s’ha perdut, en posició d’ofrena. Per tant podem parlat de una rigidesa a la figura. Latècnica emparada és la talla de pedra, consistent en fer primer un model en fang, traslladar les mesures al model de pedra mitjançant un trepà, i tallar la pedra, primer ràpidament i desprésaprofundint. Un cop tallada la pedra és passava a la policromia.
La Koré mostrà un interès pel naturalisme poc aconseguit. Pel que fa al vestit, no ha hagut interès en representar-loamb volums per tant la geometria està molt present. Al rostre observem el típic somriure arcaic i els ulls ametllats totalment inexpressius. Pel que fa als cabells, s’han representatcomplexament totes les trenes i rinxols però hi ha una geometria molt clara.
Interpretació: La koré té una funció clarament votiva, prové de les kórai de l’època arcaica, que es dedicavenal culte i normalment eren representades amb una ofrena a la mà com una fruita, una flor...
La trobem en el context històric de l’època arcaica, per tant en el període de formació deles polis, primeres legislacions, desequilibri demogràfic...
Conclusions: La Koré del pèplum és un exemple de figura arcaica i encara presenta una manca de moviment i rigidesa i unamillora alhora de representar el vestit i la expressivitat. Recull influencies anteriors com és la Dama Auxerre i serveix de model per figures posteriors com la Koré d’Antenor.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Koré del Peplum
  • Kore del peplum
  • koré del peplum
  • la kòre de péplum
  • Kóre del pèplum
  • KORE
  • Los Koras
  • Koren

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS