koré del peplum

Páginas: 3 (642 palabras) Publicado: 12 de noviembre de 2013
Korai del pèplum

1. CATALOGACIÓ DE L’OBRA O DESCRIPCIÓ

1.1 títol: Kore amb peple
1.2 autor: anònim
1.3 cronologia: 510-500 aC
1.4 material: marbre de Paros
1.5 tècnica: tallat
1.6tipologia: figura exempta
1.7 dimensions: 1,21 m
1.8 estil: grec arcaic
1.9 localització: acròpolis d’Atenes

2. CONTEXT HISTÒRIC

Aquesta obra escultòrica va ser construïda durant el període demàxima esplendor de l’estil arcaic (S.VII-VI aC).
El poder que van agafar les polis (ciutats-estat) independents com a model d’organització política, Grècia i en especial Atenes i Esparta; esconvertirà en el bressol de la civilització occidental.
Nomes podien participar en la política els ciutadans, mai podien fer-ho dones, esclaus ni metecs (estrangers). La societat estava dividida en classessocials. El treball físic estava mal considerat i per això els ciutadans solien ser propietaris de terres on treballaven dones, nens i esclaus.
Grècia era un país coster molt accidentatorogràficament, i els grecs es van veure obligats a obrir la seva vida al mar per dedicar-se plenament a la navegació i al comerç marítim. Establiran polis a l’Àsia Menor i al sud d’Itàlia. A l’època arcaica esduen a terme les primeres olimpíades i es degut a això que els koroi son atletes.
En aquesta època l’home es la mesura de totes les coses (Antropocentrisme) i el pensament humà està basat en elracionalisme, la lògica, les matemàtiques i la música, entre d’altres. La filosofia també juga un paper important a l’època i envaeix totes les àrees de la bellesa. La religiositat no està basada en dogmes,tampoc hi ha clero, només oracles als santuaris.

Durant aquesta època l’artista rebia la consideració d’artesà, encara que té una lleugera consideració política. En canvi, és menyspreat perl’aristocràcia per pertànyer a una classe social inferior.

3. ESTIL

Aquesta escultura es pròpia de l’estil arcaic, caracteritzat per la rigidesa, d’immobilisme, la simetria perfecta, la postura...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Koré del Peplum
  • Kore del peplum
  • la kòre de péplum
  • Kóre del pèplum
  • Koré Del Péplum
  • KORE
  • Los Koras
  • Koren

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS