Koré del Peplum

Páginas: 3 (712 palabras) Publicado: 18 de noviembre de 2014
Kóre del pèplum
Els grecs van començar a fer servir els ulls. Un cop començada aquesta revolució, fou impossible aturar-la. Els escultors, en els seus obradors, miraven de trobar noves idees inoves maneres de representar la figura humana, i cada innovació era aprofitada per altres escultors que l’afegien als seus descobriments propis (E.H. Gombrich, pàg. 78).
L’estil de la Kóre del pèplum ésl’estil arcaic, ja que és una obra del 530 aC. Es va trobar a l’Acròpolis d’Atenes enterrada. Ens pensem que es devia soterrar en l’atac dels perses. El nom el pren de la túnica que du, el pèplum. Elperíode arcaic es desenvolupa entre els segles VII i VI aC. Inicialment l’escultura grega rep influències de l’escultura egípcia i oriental i podia arribar a tenir fins a 3 metres d’alçada.Comparteix algunes de les característiques de l’escultura egípcia i oriental com l’avançament d’una cama, rigidesa, simetria i frontalitat. També es pot observar aquesta influència en els ulls ametllats. Unacaracterística important és la manca del domini de la tècnica.
El tipus d’escultura és exempta o d’embalum rodó perquè pot ser vista des de tots costats (les escultures gregues acostumaven a estarfetes per a ser vistes des del davant. Aquest concepte rep el nom d’unifacial). Figura dreta. La figura mesura 1,20 m. un tamany inferior al natural sense comptar amb la base. Segons la posició és unaescultura dreta. El material en què està feta és el marbre. La tècnica és EXTRACTIVA ( a base de treure material). És una escultura votiva.
Els tipus d’escultura eren els koúros (homes) i les korai(dones) i representaven déus, herois i atletes, les figures masculines i deesses o sacerdotesses, les femenines. Les figures masculines sempre es representaven nues i vestides les femenines.
Lesescultures d’aquesta etapa presentaven el típic somriure arcaic i geometria en els cabells. El moviment és absent i les formes són tancades.
1. Característiques formals
En la Kóre del pèplum es...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Kore del peplum
  • koré del peplum
  • la kòre de péplum
  • Kóre del pèplum
  • Koré Del Péplum
  • KORE
  • Los Koras
  • Koren

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS