Korbal

Páginas: 3 (563 palabras) Publicado: 30 de mayo de 2012
Korfbal

Què és el Korfbal?
El Korfbal és un esport d’equip on s’enfronten dos equips. Els equips són de vuit jugadors, dos nois i dos noies per cada formació (àrea d’atac, i àrea de defensa). ElKorfbal és bastant semblant al bàsquet.
Orígens
El Korfbal el va fundar Nico Broekhuysen de Amsterdam al 1902.
Actualment, el Korfbal es practica a varies parts del món: Australia, França, Índia,Israel...
No forma part dels jocs olímpics
Història
A partir de que es va mostrar el Korfbal al 1902, es va fer molt famós, i al 1903, ja hi havia varis clubs de Korfbal.
A partir de la segonaguerra mundial, el Korfbal, es va començar a jugar a pistes de bàsquet, en comptes de l’anterior pista que hi havia (una semblant a la del futbol). Això va fer, que el camp de joc es reduís, el nombre dejugadors (van passar a ser de 12 a 8)i les àrees de joc també, van passar a ser de tres a dos. Per aquest motiu, el partit es va dinamitzar i van augmentar el nombre de punts marcats per partit.Actualment, el Korfbal es juga a quasi tot el món.
Reglament
Camp de joc
Les dimensions del camp en pista coberta són de 40x20m i en pista descoberta són de 60x30. El camp està dividit en dos partsiguals
Cistella
La cistella mira cap al centre del camp. Està a 3,5 m sobre del terra. Està feta de palla. L’altura de la cistella és de 25 cm, i el radi és de 39-41 cm.
Jugadors
Els equips sónmixtes. L’equip està compost per 4 jugadors i 4 jugadores. A cada part de la pista hi van 2 nois i 2 noies.
Es poden fer 3 canvis durant el partit ( a Catalunya ) a la resta del món només se’n podenfer dos, i un més si el jugador està lesionat i no pot seguir jugant.
Duració
Un partit està format per dues parts de 30 minuts amb un descans de 5-15 minuts.
Canvi de funció
A cada part de lapista, hi ha dos nois i dues noies, que segons la part on estiguin tenen una funció o una altra (atac, defensa).
El canvi de funció es fa quan la suma dels punts entre els dos equips és parell.