korbal

Páginas: 2 (460 palabras) Publicado: 26 de marzo de 2014
La pista de corfbol
Diagrama d'una pista de corfbolindoor.
La pista de corfbol és la superfície on es desenvolupa el joc. Les pistes interiors acostumen a ser de parquet i les exteriorsde ciment, asfalt, terra ogespa. És una pista simètrica, i les mides varien segons sigui aquesta interior o exterior.
El camp de corfbol és una zona rectangular de 40 x 20 metres, dividida en dues zones iguals(quadres). Una serà la zona d'atac i l'altra la de defensa. A cada zona trobem una cistella. Cada equip de korfbal el componen vuit jugadors: quatre homes i quatre dones. Dos jugadors de cada sexeocuparan les dues zones de les que consta el terreny de joc. Cada dues cistelles, els jugadors canviaran de quadre, canviant així la seva funció també (els atacants passen a ser defensors i a l'inrevés).Per al corfbol outdoor (exterior) la llargada de la pista és de 60 metres enlloc dels 40 que en fa la pista indoor (interior). L'amplada també varia: a la pista exterior en fa 30 metres i a lainterior 20.
Al korfbal platja tot el joc es desenvolupa en un quadre.
El penal
Diagrama de l'àrea de penal al corfbol.
El llançament de penal és la sanció màxima, i consisteix en un llançament directea cistella des del punt de penal.
El punt de penal està a 2,5 metres de la cistella. Al voltant de la cistella i del punt de penal podem trobar un àrea que les envolta, la qual no es pot traspassarper cap defensor ni cap atacant durant un llançament de penal.
La cistella
Cistella de corfbol sintètica
La cistella o korf està situada a 6,67 metres de la línia de fons en les pistes interiors i a10 metres a les pistes exteriors. L'alçada és de 3,5 metres (a les categories infantils l'alçada és menor). Tradicionalment, s'ha fet servir cistelles de vímet, però l'any 2005 es van canviar perunes sintètiques (a Catalunya, alguns anys abans als Països Baixos).
Una cistella des de qualsevol punt de la pista de corfbol val un punt, sempre que el llançament es faci des del quadre d'atac....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Korbal

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS