Kore del peplum

Páginas: 3 (565 palabras) Publicado: 13 de noviembre de 2014
Nom de l’obra: Kore del pèplum
Escultor: desconegut
Estil: Grec Arcaic
Cronologia: 510-500 aC


Tema: Votiu o escultura funerària
Localització: Anàvyssos (Àtica) (Museu Nacional d’Atenes) iAcròpolis d’Atenes (Museu de l’Acròpolis).
Estil: Grec arcaic
Dimensions: 1,94 m i 1,21 m
Material: marbre de Paros
Tipologia: Dempeus
Tècnica: talla
Formes: exempta
Cromatisme:policromada

La figura es va trobar a unes runes (juntament amb altres 60 figures) a Atenes i actualmente es trova al museu de l’Acròpolis d’Atenes.

La técnica utilitzada es la de la talla, queconsisteix en treure material d’un bloc, que en aquest cas era marbre de Paros que era un marbre de gra fi, semitranslúcid i d’un color blanc pur com es pot apreciar a la Kore que s’extreia de la illa deParos.

Pertany a l’estil grec arcaïc com bé indiquen la seva rigidesa i la seva característica sonrisa arcaïca (no natural) i sobretot ja que és el més característic respecte a la época i la figura totjunt, és el vestit que porta la Kore que era el vestit tradicional grec doric. Té una alçada d’1 metre 20 centimetres. És una figura exempta i en un principi estaba policromada pero amb el pas deltemps aquest policromat s’ha perdut.

-------------------------------------------------------------------------------------
Les korai són unes figures completament simètriques i frontals imultifacials alhora ja que es poden veure de tots els angles.

Al establir un eix central a la figura podem observar aquesta simetría de la que us parlo observant dues meitats exactament iguals, a excepciódel seu braç. Aprofitant aquest eix central podem observar també un estatisme quasi absolut, no es tracta d’un estatisme i rigidesa complet pel braç, que trenca aquesta rigidesa.

També s’ha dedestacar la seva actitud hierática (falta d’expressivitat) que ve donada per la frontalitat de la figura i per la disposició i composició del vestit, que s’anomenaba péplum) al qual fins i tot els plecs...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Koré del Peplum
  • koré del peplum
  • la kòre de péplum
  • Kóre del pèplum
  • Koré Del Péplum
  • KORE
  • Los Koras
  • Koren

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS