krydertfyj

Páginas: 14 (3433 palabras) Publicado: 7 de abril de 2014
http://www.slideshare.net/jaucafo/josep-m-de-sagarra-el-cafe-de-la-marina-446-v10.
TIRANT
LO
BLANC
TREBALL 1















ÍNDEX


1. Introducció.
2. Biografia i contextualització històrica de l’autor. L’autor o els autors?
3. Anàlisi de fragments narratius, descriptius i/o dialogats, que hi apareixen.
4. El tractament dels personatges principals
5. Estructura icontingut.
6. Ambientació:
a. Espai on es desenvolupa l’acció
b. Temps en què s’emmarca el relat
7. Llengua i estil.
8. Opinió personal.
9. Conclusió.
10. Bibliografia.




















1.- INTRODUCCIÓ


He escollit aquest treball perquè és l´únic amb el qual pots tant aprendre com investigar tot el relacionat amb Joanot Martorell i la seva obra més important,Tirant lo Blanc. Amb aquest treball s´utilitza molt l’eina amb la qual pots trobar qualsevol tipus d´informació (Internet), encara que, és com he dit abans l´únic amb el qual aprens més i has de fer una gran recerca d´informació.

Començaré en primer lloc amb la biografia de l´autor i la contextualització històrica d´aquest, a continuació analitzaré els fragments narratius, descriptius i/odialogats que apareixen a l’obra, després seguiré amb la descripció dels personatges, en quart lloc explicaré l´estructura i el contingut de l´obra, en el moment en què finalitzi amb l´estructura i el contingut, començaré amb l´ambientació,aquest punt està dividit en l´espai on es desenvolupa l´acció i el temps en què s´emmarca el relat, seguidament explicaré la llengua i l´estil, després donaré la mevaopinió sobre l´obra i per últim, faré una conclusió del treball.
















2.- BIOGRAFIA I CONTEXTUALITZACIÓ HISTÒRICA DE L´AUTOR. L´AUTOR O ELS AUTORS?
Joanot Martorell, nascut a València a principis del segle XV i mort l´any 1468 a València. Va ser armat cavaller i també va ser un escriptor medieval valencià, el qual, va escriure en llengua catalana i va ser conegutper haver escrit Tirant lo Blanc, la seva obra més important, la qual va ser considerada la primera novel•la moderna d´Europa. Segons Jaume Chiner, Joanot Martorell va néixer entre els anys 1413 i 1415. Prové d´una família de la mitjana noblesa que originàriament estava establerta a Gandia, encara que es va traslladar a València des del 1400. Joanot Martorell va ser un home bregós i de tarannàlluitadors. Com a cavaller va disposar de missatgers els quals dugueren les seves lletres de batalla als diversos cavallers amb els quals estaven enemistat, les quatre més importants:

1.- L´any 1437 contra Joanot Montpalau. Va ser una qüestió d´honor, ja que el seu cosí havia promès casar-se amb la seva germana Damiata i no ho va complir. Joanot va viatjar a Anglaterra per tal d´aconseguir que elrei Enric VI acceptés fer de jutge en una batalla a ultrança entre ell i el seu cosí. El rei va acceptar ser jutge de la batalla, Joanot Montpalau no s´hi va presentar a la batalla, per tant, Joanot demanà l´intervenció de Maria de Castella perquè li aconseguís un acord favorable. El conflicte es va resoldre amb el pagament de Montpalau a Damiata una gran quantitat de florins.
2.- L'any 1442contra Jaume Ripoll.
3.- L'any 1442 contra Felip Boil, a causa d'un testimoni gràfic.
4.-Des de l'any 1442 fins al 1450 contra Gonzalo de Híjar.

A Joanot li agradava molt viatjar,fa fer llargues estades que van tenir com a conseqüència diverses lluites de cavallers a les quals era aficionat, ho va fer a Anglaterra on va conèixer la vida cortesana i molts cavallers de l´època. També va conèixermolts llibres els quals li van servir d´inspiració més endavant per escriure Tirant lo Blanc, a Portugal on va conèixer l´infant Ferran, fill del rei de Portugal, el qual li dedica la seva novel•la Tirant lo Blanc i per últim l´any 1454 viatjà a Nàpols per ajudar al rei Alfons el Magnànim.

El 2 de gener de 1460 va començar a escriure Tirant lo Blanc, morí sense acabar l´obra l´any 1468 a...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS