kuki

Páginas: 6 (1410 palabras) Publicado: 5 de octubre de 2014
Exercicis
Curset d’estiu

Llegir
Torneu a llegir l'explicació sobre la lectura de la pàgina principal. Digueu:

1. Per què és important aprendre a llegir?
Jo crec que aprendre a llegir és molt important per a millorar la teva escriptura i el teu llenguatge. La lectura culturitza a les persones.

2. Us considereu lectors/es experts o inexperts? Per què?
A mi mateixa em considero unalectora inexperta, ja que no acostumo a llegir freqüentment perquè no m’agrada.
 
Ara torneu a llegir la presentació sobre Pascal. Digueu: quins són els significats de les paraules destacades en vermell?
Paradoxal: que enclou una paradoxa, que és l’opinió contraria a la comuna.
Certesa: qualitat de cert, d’allò que és veritat.
Leitmotiv: tema principal, que es repeteix al llarg de laconversació.
Racional: dotat de raó.
Trencalls o tombs: canvi que realitza un camí.
Irracional: no racional, no dotat de raó.



Obriu l'arxiu Pascal_1. Hi trobareuun text. Llegiu-ne primer el títol. Exploreu-lo. Feu una primera lectura per copsar el sentit general del text. Feu una segona lecturatot subratllant les paraules que us semblin més importants i significatives. Fixeu-vos en que té dosparàgrafs (= dues idees). Finalment, a partir de les paraules subratllades, formuleu el tema del text (De què parla el text?). 
En el primer paràgraf estmenta la saviduria de Pascal des de ben petit, el nombra com a un nen prodiji amb una capacitat racional i analítica envejable. Més endevant introdueix els passos de Pascal al llarg dels anys; ens explica que s’endinsa en les matemàtiques i ens diu queva inventar i realitzar amb cada edat.
En el segon paragrafs ens explica que Pascal va canviar per complet al cap de veure dos miracles, va deixar de creure en la raó deixant anar la frase “el cor té raons que la raó desconeix”. Ens diu que va abandonar les seves investigacions matemàtiques i científiques, i les Sagrades Escriptures van convertir-se en la seva lectura de capçelera.

Repetiul'exercici anterior amb eltext de l'arxiu Pascal_2.
Aquest text ens parla sobre la contraposició del cor (sentiments) i la raó (intel·ligència). Ens argumenta perquè la frase de “el cor té raons que la raó desoneix” i ens diu que la raó no enten al cor.


Llegiu el conte de Quim Monzó que trobareu a l'arxiu El conte. 
1. Quin és el tema del conte?
“El conte” es un relat que tracta sobre un homeque escriu un llibre.

2. Quin és l'argument?
El conte és un relat que tracte sobre un home que escriu un conte, després de re-escriurel un munt de cops, acaba obtenint un resultat perfecte. Quan té el conte escrit, ha de decidir un títol, però no troba cap que sigui perfecte com ho es el conte en sí, així dons, decideix estripar el conte sencer.

3. Us sembla que aquesta història li hauriaagradat a Pascal? Per què?
Em sembla una història poc raonable, després d’haver escrit un conte 10 o més cops; estripar-lo perquè no trobes un títol perfecte em sembla una mica estúpid.
A Pascal li hagues agradat el argument d’aquest conte, ja que ell deia “el cor té raons que la raó desconeix” dons en aquest cas succeeix el mateix, l’impuls d’estripar un conte per aquella bajanada, la raó no hoenten però el cor sí.


Comentar
¿Qué creéis que quería decir Pascal cuando afirmaba: "Sólo conviene la mediocridad. Esto lo ha establecido la pluralidad, y muerde a cualquiera que se escapa de ella por alguna parte."?
¿Qué opináis de esta otra máxima de Pascal: "Prefiero equivocarme creyendo en un Dios que no existe, que equivocarme no creyendo en un Dios que existe. Porque si después nohay nada, evidentemente nunca lo sabré, cuando me hunda en la nada eterna; pero si hay algo, si hay Alguien, tendré que dar cuenta de mi actitud de rechazo."? 

 
Abrid el archivo La_casa_encantada. Se trata de un microcuento. Leedlo y resolved los ejercicios: 

1. ¿Creéis que se trata de un buen cuento? ¿Por qué? 
Yo creo que sí se trata de un buen cuento, ya que cuando empiezas a leerlo...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • kuki
  • Kuki
  • Kuki
  • kuki
  • kuki
  • kuki kuki
  • Kuki

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS