Kuoros

Páginas: 2 (479 palabras) Publicado: 12 de noviembre de 2014
Kouros d'anàvissos

El títol de l'obra és Kouros d'anàvissos, del qual l'autor es desconegut, i consta de l'any 530 aC, situat a Anàvissos (Àfrica) i a l'Acrópolis d'Atenes.

La tècnicad'aquesta obra és talla, el material utilitzat és el marbre.
És una figura exempta, i medeix 1'94m d'alçada, està dempeus i és policromat.

És una figura que representa a un atleta, on sembla estarmolt rígid, es un cos força realista a la d'una persona qualsevol. Està despullat, i sembla tenir una cara sense un sentiment clar.

Està ben proporcionat, amb un clar eix de simetria i on les líniesdominants són tan les horitzontals com les verticals.

Sembla que esta en repòs, però no total, ja que té una cama més avançada que l'altra. Malgrat això, té tota la resta del cos que no representacap tipus de moviment, pels braços enganxats al cos, el cos rígid, la cara amb un somriure arcaic i amb els músculs esquemàtics.

És de l'època grega arcaic, on ho veiem per la frontalitat i larigidesa, la cama avançada, els braços enganxats al cos, el somriure arcaic, els músculs esquemàtics, els ulls ametllats, i és policromat. Com a estils precedents, és evident que aquesta escultura bede la influència de l'escultura egípcia, i amb el temps, aquest tipus d'arquitectura arcaica evolucionarà cap a una escultura amb més moviment, mes naturalitat, donant lloc al que coneixem com l'èpocaclàssica.

El títol de l'obra el kuros representa a un atleta, eren ben vistos ja que quant mes kuros tenia la ciutat volia dir que més important, més glòria, etc..
Significa una ofrena alsDeus, per la victòria obtenida en alguna competició.

La funció de l'obra és lloar un atleta vencedor i una ofrena dedicada als Deus.
Va ser encarregada tant per particulars com per entitatspúbliques que tenien funcions diverses.

s l'estil predominant a l'art de l'antiga Grècia des del segle VII aC, a la fi del període de formació, fins a la meitat del segle V aC, quan és substituït per...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS