Kuroi I Kore

Páginas: 3 (611 palabras) Publicado: 23 de abril de 2015
Anàlisi Escultòric;
Κουροι καὶ Κοραι;


L’obra escultòrica anomenada Κοῦρος (curos) pel gènere masculí i κόρη (core) pel gènere femení són d’autor anònim ja que no posseeixen signatura ni cap menade distintiu que en senyalés el creador, tot i que es va trobar a Ανάβυσσος (Anávis), oest de l’Àtica, ara es localitza al Museu Arqueològic Nacional d’Atenes.
Els Κοῦροι i les Κόραι daten des del 650a. C fins el 500 a. C, etapa que correspon a l’època arcaica Grega. És l’època de definició grega, l’etapa en la que es consolida el món grec.
Durant aquest temps (650 – 500 a. C) es van dur a terme,per part del hel·lens, la segona onada migratòria (la primera va ser el 750 a. C), però aquest cop en direcció a l’est d’Europa, és a dir, Àsia Menor, Mar de Màrmara, Mar Negre, nord d’Àfrica...entrant així en contacte amb les altres cultures, una d’elles l’Egípcia.
És el moment de l’inici de les Tiranies i, per tant, la fi de les aristocràcies en algunes Polis com ara Atenes, en la que va tenirlloc la tirania de Pisístrat (545 – 527 a. C). Tot i així va ser una època d’esplendor per ella perquè es va fomentar el repartiment de terres, les obres públiques i les arts.
Amb la fi de la Tiraniaper l’expulsió de Hípies (fill de Pisístrat) d’Atenes, va aparèixer la Democràcia a proposta de Clístenes el 509 a. C, un polític atenenc.
Aquest nou sistema polític consistia en la divisió de lapoblació en 100 demos, en la que cada 10 d’aquestes formava una tribu, la qual tenia faccions de mar, plana i muntanya. Amb la democràcia es pretenia aconseguir Ισονομία (igualtat de lleis), Ισηγορία(igualtat de parlar en públic) i Ισοτελεια (tothom havia de pagar impostos.
El “govern” estava format per una Εκκλησία, format per 10 magistrats que es tornaven cada any i deu estrategues, una per tribu.Tenien la funció de fer les lleis. Existia també l’anomenada Βουλή o consell dels 500, el qual es reunia per discutir assuptes d’impostància i finalment existia la Πρυτανία o consell dels 50, era...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Kouros I Koré
  • KORE
  • Los Koras
  • Koren
  • korean
  • Korean
  • Korean War
  • koré del pèplum

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS