Kwvrbgwrgf

Páginas: 1 (250 palabras) Publicado: 19 de enero de 2013
LES LLIMONES CASOLANES
LES LLIMONES CASOLANES

Metimna, atrafegada, com mou la cara encesa damunt el voleiar dels braços i el vestit.El dinar es cou, es veu lluir la roba estesa i ja a la cantonada és Licas, elmarit.
Liceni trenca un vidre. Naïs s’esmuny, plorosa. Llavores, arrambant-se al mur i amb passes lleus, amb una revolada cruel i una amorosa, harestablert Metimna la pau, que amen els Déus.
Cansada, pren la copa de bella transparència on juguen aires, núvols, solcant un blau camí, i riusabent que l’aigua mesurarà amb ciència el raig de la llimona, el raig de romaní.
I beu, dant a l’entorn les ultimes mirades. La llum en el cristall,esparvilladament, damunt sa cara es mou i l’omple de besades i li fa cloure els ulls, repòs de tant d’esment.

ANALISI DEL POEMA:
El poema les“Llimones Casolanes” es un poema que té quatre estrofes amb 4 versos cadascun. És un poema de rima consonant femenina; són d’art major, ja que combinaversos de 12 i 13 síl·labes. L’estructura és: ABAB-CDCD-EFEF-GHGH. Té rima encadenada, ja que són estrofes de 4 versos que rimen el primer amb eltercer i el segon amb el quart.
En la primera estrofa parla de que Matimna esta atrafagada fent les tasques domèstiques, per l’arribada del seu marit.En aquesta estrofa no trobem cap figura retòrica.
En la segona estrofa parla de que els fills estan fent entremaliadures i la mare posa pau.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS