lñkjh

Páginas: 3 (584 palabras) Publicado: 19 de diciembre de 2013
Capítol 3. Digressió: Alternació i biografia (o, com adquirir un passat prefabricat).
En aquest tercer capítol parla de la consciència sociològica, que no és tan sols un producte històric curiós queval la pena estudiar, és també una opció real de l’individu, que intenta ordenar els fets de la seva història personal de manera significativa.
El sentit comú ens diu que vivim un seguitd’esdeveniments, uns que destaquen més i d’altres no tant, i la suma de tots ells conformen la nostre biografia.
Per comprendre correctament la noste existència, em de tenir un cert grau de maduresa, laconsciència madura és una posició del coneixement privilegiada.
La maduresa, la podem entendre com aquell individu que ha acceptat les coses ‘tal com són’, i ha renunciat als somnis bojos d’aventures.
Elsesdeveniments que conformen la biografia de cadascú, pot tenir diverses interpretacions, depenent del punt de vista. El passat el recordem a través de les nostres idees presents, destacant fonamentalmentel més important i el que no és important ho ignorem, això és la ‘percepció selectiva’.
El sentit comú s’equivoca al dir que el passat és fix, invariable, en contraposició al present, que està encanvis constants. En la nostre consciència el passat és flexible i mal·leable.
La mobilitat geogràfica de les persones pot influir bastant en la reinterpretació de la pròpia biografia. Per tant lamobilitat social pot arribar a atenir conseqüències molt similars.
Quant la societat es mou molt durant un llarg període de temps, després necessita passar-se anys reinterpretant els seus orígenspersonals, les seves històries, del que havien estat i del que han esdevingut.
L’individu tendeix a rectificar el passat allà on creu necessari, i no modifica allò que pot incorporar a la imatge actualque té d’ ell mateix. Som nosaltres que ens creem a nosaltres mateixos, però en alguns casos la reinterpretació del passat forma part d’una activitat deliberada plenament conscient.
La conversió...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

OTRAS TAREAS POPULARES

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS