L1

Páginas: 3 (583 palabras) Publicado: 2 de noviembre de 2015
1.Tipus de fonts:
Primària: són les que rebem gairebé al mateix temps que el transcurs del fet. No han estat sotmeses a cap modificació, plasmen el fet tal i com es o va ser, en aquell moment.Iconogràfica: es tracta d’una font primària, la qual tracta de qualsevol tipus d’imatge. Hi podem trobar , pintures, fotografies, còmics...
Cartogràfica: acostumen a ser fonts secundàries, són elsmapes. Es necessari interpretar-los, per aquest motiu hi ha una llegenda amb el significat dels símbols, colors, etc. Pel que fa als mapes històrics hi ha els estàtics i els dinàmics, els primersexpliquen un determinat moment, y en quan als segons l’evolució d’una situació o els canvis.
Pública: es tracta d’una font documental, es pot tractar d’un document escrit, sonor o cinematogràfic, el quales públic, es a dir, qualsevol pot tindre accés a ell.
2.Font 1: és una font primària ja que data del 1810-1814. Alhora es iconogràfica, subdividida en una obra plàstica. Es tracta d’una pintura; ipodríem dir que pública, ja que esta exposada en el Museu El Prado.
Font 2: és una font primària, transcrita en un document, ja que es tracta d’una cita oral i directe expressada el 1814 per un pagès.Quelcom va decidir plasmar en un document, per a l’historia, la proclamació sobre els drets que cita el pagès.
3.Sessió del dia 5 d’abril de 1811. El contingut d’aquest acte es la definiciód’igualtat, les obligacions dels espanyols, la classificació i l’aprovació d’aquests articles. Nomena a dos senyors per a posar-se d’acord en aquests punts.L’elecció es degut a la importància que te laparaula igualtat, per sobre de qualsevol cosa em de tindre en compte, ja que un ésser es igual sigui on sigui, i té els mateixos drets i deures.
4.El Pagès jo no el consideraria afrancesat.El termeafrancesat si que es va considerar despectiu ja que la major part de la població no eren partidaris de Josep I. Van utilitzar aquest mot en contra de la noblesa, els funcionaris i els liberals.No es...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • L1 AEROGENERADORES
  • L1 Y L2
  • Preinforme L1
  • ERA DEL CONOCIMIENTO L1
  • fisica3 L1
  • Ingles L1
  • L1 Informe1
  • preinforme L1

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS