L1Ac3 T - Tasca Final Del Sector Agrari A Catalunya

Páginas: 6 (1456 palabras) Publicado: 12 de febrero de 2013
TASCA / LLIURAMENT 1: SO5 Geografia 2 ESTUDI AGRARI DE LES COMARQUES CATALANES D'INTERIOR

1. En primer lloc, observa atentament aquest mapa de Catalunya, on es representa la superfície
total en hectàrees d'explotacions agrícoles. Fes després dues llistes: escriu una llista amb el nom de les comarques que tenen menys de 25.000 ha de superfície agrícola i una altra amb el nom de les comarquesque tenen més de 100.000 ha.Pots ajudar-te de la següent activitat d'aprenentatge per aprendre a situar les comarques catalanes.

• •

MENYS DE 25.000 HA. : Pla de l'Estany, Maresme, Barcelonès, Baix Llobregat, Garraf, Baix Penedès i Tarragonès. MÉS DE 100.000 HA. : Pallars Subira, Pallars Jussa, Alt Urgell, Berguedà, Noguera i Segrià.

2. Creus que les comarques amb més explotacionsagrícoles estan situades més cap a l'interior
de Catalunya o més cap a la costa catalana? Raona la teva resposta i digues quines poden ser les causes. Crec que les comarques amb més explotacions agrícoles estan situades a l'interior de Catalunya. A les comarques d'interior l'activitat economica gira al voltant de l'agricultura, la ganaderia i la industria, mentres que a les de la costa gira en torn del'industria, el comerç i el turisme. Factors com el clima o la qualitat del sòl poden ser les causes. Tanmateix, l'extensa urbanització del litoral pot haver sigut un factor amb moltíssim pes.

3. Consulta la part teòrica o de lectura d'aquestes dues presentacions:
-Les comarques d'interior, -Les comarques litorals o costaneres (a més d'exercicis autocorrectius, trobaràs força informació), tambéincloses en els materials d'estudi sobre les comarques d'interior i les costaneres o litorals. Després assenya-la amb una creu les següents característiques comarcals, segons pertanyin a comarques d'interior o a comarques litorals:

Característiques comarcals -La majoria d'aquestes comarques es troben a la Depressió Central -Les temperatures són suaus i amb fortes tempestes a la tardor -Sóncomarques molt ben comunicades tant per carretera com per ferrocarril -El relleu és força variat i combina planes extenses, altiplans i muntanya baixa i mitjana -Els boscos comuns són les alzines sureres, els pins pinyoners, margallons estepes blanques i canyissars -El turisme i el comerç estan molt presents en totes aquestes comarques -Solen estar entre 200 i 600 metres i les travessen rius coml'Ebre, el Llobregat, el Ter i el Segre -En aquestes comarques es concentra la major part de la població de Catalunya -Situades a la costa mediterrània, concentren les ciutats més grans de Catalunya -Els estius són calurosos i secs i els hiverns molt rigorosos

Comarques d'interior X

Comarques litorals

X X X X X X X X X

4. A continuació, tria una comarca d'interior del llistat de comarquesamb més de 100.000 ha
amb superfície total d'explotacions agrícoles, de la qual faràs un estudi agrari més exhaustiu, tot completant el requadre de la part inferior d'aquesta activitat. Per l'estudi hauràs de de fer servir la web Idescat, inclosa en els materials d'estudi i de la qual tens un tutorial que t'ajudarà a trobar les següents dades: Com has d'utilitzar la web Idescat? T'adjunto unpràctic tutorial, també disponible en l'apartat de materials d'estudi, per poder-te moure per la web de l'Idescat amb més facilitat (clica en aquest enllaç). NOM COMARCA:

Berguedà Berga 1185,2 km² 41.202 hab. 34,8 hab/ km² 722 Terres Llaurades: 12.839 ha. Pastures permanents: 13.433 ha. Terreny forestal: 25.879 ha. Altres: 3.503 ha.

Capital comarcal: Superfície (Km2): Població (any 2012):Densitat de població (hab/(Km2): Nombre total d'explotacions: Distribució de la superfície agrària en ha: terres llaurades /pastures permanents/boscos:

Dimensió de les explotacions: nombre d'explotacions entre 20 i 100 ha:

501 (segons superfície total) i 597 (segons SAU)

Aprofitament de la superfície agrària en ha (conreus herbacis/fruiters):

Herbacis: 12.598 ha. (598) Fruiters: 21 ha....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • L1Ac3 T Tasca
  • sector agrari a catalunya
  • Geografia sector agrari a catalunya
  • sector agrari de catalunya
  • SECTOR AGRARIO
  • sector industrial catalunya
  • El sector terciari a Catalunya
  • el sector primari a catalunya

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS