L1AC5_T Penja aquí la resposta escrita de la tasca "Comprensió d'un article periodístic"

Páginas: 2 (313 palabras) Publicado: 22 de abril de 2015
L1AC5_T Penja aquí la resposta escrita de la tasca "Comprensió d'un article periodístic"
Cerca a la viquipèdia els següents conceptes relacionats amb el tema i escriu el seu significat intantatutilitzar les teves pròpies paraules:
-sindicat
-mutualitat
-cooperativa de producció
Has de fer un breu escrit, en forma de redactat, explicant què diu l'article, on s'incloguin les respostes a lessegüents preguntes, però sense respondre-les de manera individual:
-Quina és la idea central de l'article?
-On hem de buscar l'orígen del cooperativisme?
-Quan van arribar les idees cooperativistes aCatalunya? Amb quina finalitat?
-Per quin motiu es va aturar l'auge del cooperativisme a Catalunya?
-Cita alguns dels "aspectes" (dels treballats al qüestionari anterior: socials, econòmics, pollítics oculturals) que apareixen en l'article i relaciona'ls amb algun element concret del seu contingut.

-Sindicat: És una associació formada per treballadors on defensen els seus interessos laborables ieconòmics dels propis membres.
-Mutualitat: És una organització sense ànim de lucre on les persones voluntàries s'uneixen per tenir un accés a uns serveis, sota els principis de la solidaritat i l'ajudamútua.
-Cooperativa de producció: És una associació d'obrers per constituir una empresa i amb el objectiu de proveir i mantenir als seus socis un lloc de treball de la qual són treballadors ipropietaris.
Les empreses que són gestionades democràticament pels seus socis per als quals tenen uns valors socials definida s'anomena cooperativa i l'origen se situa a l'Anglaterra sobre el començament delsegle XIX. A Catalunya les idees cooperativistes van arribar durant el primer terç del segle XIX, encara que no era bastant coneguda, van posar en marxa les primeres associacions amb la finalitatd'obtenir ajuda de tipus mutualista. Amb la dictadura de Francisco Franco l'auge del cooperativisme a Catalunya es va aturar en sec, fet que molts immobles de les cooperatives fosin confiscats i fins i...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • “La Comprensió Dels Fets Des D’una Mirada Antropològica”
  • Examen Comprensio "El Diari D'Una Noia"
  • Respostas
  • La Tasca
  • TASC
  • tasca
  • ACT 3 LECTURA Y COMPRENSI N DE TEXTOS ESCRITOS Y ORALES Reescrita
  • Article

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS