La Adquisición De La Herencia Catalana

Páginas: 4 (770 palabras) Publicado: 19 de diciembre de 2012
Cas pràctic núm. 4 Drets Reals


Descripció i Objectius didàctics:

La primera pràctica pretén assolir la correcta assimilació dels conceptes relatius als Temes 6, 7 i 8 mitjançant la sevaaplicació pràctica.


Requisits:

- Cal que l’estudiant lliuri les seves respostes a través del Campus Virtual i assisteixi a la correcció a classe.
- Les respostes de l’estudiant han d’ésser raonades ifonamentades jurídicament.


Supòsit 1. L’agost de 2002, mentre Antoni P.R., d’ofici paleta, executava treballs per compte i dependència aliena, a l’habitatge situat a la Plaça de la Verge, núm. 21de Premià de Mar, propietat de Joaquim S.R., en enderrocar un envà, darrera del mateix i emparedats, van aparèixer un conjunt de llibres i un manuscrit del XVI (La vida de Lazarillo de Tormes: y de susfortunas y Adversidades. 1554. Chyrimantia del Tricasso de Ceresari Manuano Ineniosamente...1543. Lingua per des Eranum Roterodamun...1538. Plusierirs. Paris, 1539. Ca Muyto Devota o Racada...s/d.Precationes Aliquot, Celebriores e Sacris Bibliis, 1538 i Tricassi Cerasarriensis Mantuani, Super Chyromantiam. 1525). Antoni pretén quedar-se amb els llibres i Joaquim s’hi oposa, considerant que elln’és el propietari legítim.


En cas que els llibres no fossin considerats objectes de valor cultural, hitóric o aqueològic o artistic es considera que el propietari legítim és en Joaquim S.R., l'art.542-21 regula la descoberta d'objects d'extraordinari valor. Ara bé, en l'apartat segón del mateix article s'estableix el dret de l'Antoni a rebre en metàlic una quantitat equivalent a la meitat delvalor dels objectes.

Supòsit 2. Com a resultat de la coincidència d’una pluralitat de casualitats –i principalment degut al fet que l’operari no va anotar l’adreça indicada pel client-, es va procedir ala instal·lació de dues mampares de bany en l’habitatge (xalet) contigu a aquell en el que, en un principi, estaven destinades a ser col·locades. Advertit l’error, se suscita la controvèrsia a...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • adquisicion de la herencia
  • Declaracion De Herederos Y Adquisicion De La Herencia
  • Apertura delacion y adquisicion de la herencia
  • Adquisicion De La Herencia
  • adquisicion de la herencia. herencia yacente y jus adcrescendi
  • La herencia
  • Herencia
  • la herencia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS