la anorexia

Páginas: 2 (407 palabras) Publicado: 3 de noviembre de 2014
Origen de l'anorexia

La paraula anorèxia deriva del grec i significa falta de gana. Tot i que la Anorèxia Nerviosa va començar a conèixer-se en la dècada del '60, casos d'abstinència alimentàriahan estat descrits des de temps bíblics. Des del segle XIII al XV el control de la gana connotava religiositat, convicció, obediència, castedat i pulcritud. El dejuni extrem hi havia practicat pelspenitents, generalment dones, que repudiaven els plaers terrenals. El dejuni era considerat una benedicció suprema de Déu i s'admiraven als que sobrevivien sense ingerir aliments.

* Temps després enel segle XVII a causa de les reformes religioses, les dones que tenien el "poder" de l'abstinència eren considerades bruixes, manades a la foguera o cremades vives. Esquadrons científics eren enviatsper desemmascarar les falses santes ayunadoras.

* El primer cas d'anorèxia es troba a 1694, quan un metge anglès anomenat Morton va descriure a una jove pacient en estat de desnutrició extrema.* En la dècada de 1870 dos metges, Gull a Londres i Lasègue a París, van esmentar casos d'anorèxia histèrica. Van descriure al desordre en termes mèdics i psíquics. Gull va ser el primer a nomenarla malaltia Anorèxia Nerviosa, atorgant-li un component mental i assenyalant que en aquestes noies existia una negació perversa a menjar. Lasègue va observar que la malaltia passava en donesadolescents i va començar a investigar la conducta de la família davant el rebuig de l'adolescent a ingerir aliments.

* Al començament del segle XX l'Anorèxia Nerviosa va ser erròniament confosa ambinsuficiència pituïtària i es van implementar tractaments invasius amb insulina i electroxoc. En els anys 30 amb l'apogeu de la psicoanàlisi es van explorar les causes psico-sexuals de l'Anorèxia Nerviosa.* En la dècada del 70 ', la Dra. Brunch als Estats Units, descriu les característiques de la personalitat dels individus que pateixen anorèxia nerviosa. Brunch observar aspectes comuns en els...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • No a la anorexia
  • Anorexia
  • ¿Que es la anorexia?
  • Anorexia
  • Anorexia
  • Anorexia
  • Anorexia
  • Anorexia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS