La Asndnajsd

Páginas: 11 (2710 palabras) Publicado: 9 de marzo de 2013
Index

Introducció
Història de la robòtica ·

2.1. La robòtica antiga

2.2. La robòtica moderna

2.3. Taula cronològica

Què és la robòtica? ·
Què és un robot? ·
Clasificació del robots·

5.1. Segons la seva cronologia

5.2. Segons la seva arquitectura

Aplicacions de la robotica·

6.1. A l’indústria

La robòtica hui dia: Epistle

7.1. MediAmbient

7.2. Psicológic

7.3. Institucional i Polític

7.4. Social

7.5. Tecnologia

7.6. Económic

La robòtica al futur
La robòtica al cinema i als libres
Conclució
Opinió sobre el projecte
Biografia




Introducció





























Història de la robòtica

2.1. La robòtica antiga

L’història de larobòtica va començar amb Albert el Gran que se li atribueix la construcció d'un “home de ferro” durant el segle XIII, una mena d'androide fet de fusta, metall, cera i cuir. Un dels primers autòmats documentats és el gall del rellotge astronòmic de la catedral d'Estrasburg, instal·lat el 1352, que a migdia movia les ales, obria el bec i cantava. El segles següents els autòmats van esdevenir uncomplement popular dels rellotges de moltes esglésies arreu d'Europa. Sembla ser que el 1495 Leonardo da Vinci va dissenyar un autòmat d'aparença humana.

Entre el 1738 i el 1739, Jacques de Vaucanson va exhibir diversos autòmats de mida natural: un flautista que tocava la flauta i el tambor, un timbaler i un ànec.L'ànec mecànic podia podia batre les seves ales, moure el coll, beure aigua, empassar grade la mà de l'expositor, donar la sensació de pair el gra i defeca una substància emmagatzemada en un compartiment ocult. Possiblement els autòmats més populars i coneguts del segle XVIII van ser els fabricats per la família suïssa Jaquet-Droz entre 1768 i 1774. Pierre Jaquet-Droz, el seu fill Henri-Louis i Jean-Frédéric Leschot van crear tres obres mestres, La Pianista, El Dibuixant iL'Escriptorque van causar sorpresa i admiració a l'època i que avui dia encara funcionen al Museu d'Art i Història de Neuchâtel.

Durant la Revolució Industrial es va avançar en l'automatització d'algunes màquines utilitzades a les fàbriques tèxtils, el 1779 Samuel Crompton va crear la mule-jenny, una filadora mecànica de 120 fusos, el 1785 la versió millorada del teler mecànic d'Edmund Cartwright (quehavia estat presentat l'anya anterior) i el 1801 elteler de Jacquard inventat per Joseph Marie Jacquard. Aquest teler utilitzava targetes perforades per determinar els patrons a seguir pel teler durant el teixit de laroba, el que permetia que fins i tot els usuaris més inexperts poguessin elaborar complexos dissenys.

El 1898 Nikola Tesla va fer una demostració pública al Madison Square Garden d'unmodel de submarí controlat remotament.[11] durant la dècada del 1920 els enginyers van avançar en l'automatització de les màquines amb l'objectiu de construir ginys capaços de funcionar eficientment durant llargs períodes de temps i amb la capacitat d'autocorregir algunes irregularitats con la velocitat, força, posició, etc.

El 1926, l'enginyer Roy James Wensley que treballava per la companyiaWestinghouse Electric Corporation va crear el Televox, el primer robot capaç de fer un treball útil. Al Televox li van seguir una sèrie d'altres robots senzills, com el Rastus, fet a imatge d'un home negre. A la dècada del 1930 la Westinghouse va crear un robot humanoide anomenat Elektro que va exhibir a la Fira Internacional de Nova York i a la del 1940 a San Francisco.










2.2.La robòtica moderna

El primer robot autònom electrònic va ser creat el 1948 al Burden Neurological Institute at Bristol d'Anglaterra per William Grey Walter, que havia estudiat les xarxes neuronals del cervell i va construir la primera xarxa neuronal artificial (de dues neurones) amb dues vàlvules de buit i dos sensors, un fotoresistor sensible a la llum i un bump switch (interruptor de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS