la balanguera

Páginas: 4 (782 palabras) Publicado: 24 de marzo de 2014
Biografia

Joan Alcover i Maspons (ciutat de Mallorca, 1854 - ibid, 1926) fou un poeta, assagista i polític balear. Fou deixeble de Josep Lluís Pons i Gallarza i condeixeble de Costa iLlobera, Antoni Maura i altres autors contemporanis pertanyents a l'Escola Mallorquina.
La seva obra poètica estigué molt abocada a la reflexió íntima sobre el dolor i la tragèdia humana, reflex de lescircumstàncies dramàtiques que li tocaren viure, car tingué 5 fills de dos matrimonis, dels quals només li sobrevisqué el més petit, Pau. Alcover inicià la seva carrera poètica utilitzant preferentmentel castellà, però, cap a la maduresa i potser fruit d'un retorn íntim a la necessitat d'expressar els sentiments més pregons en la seva llengua materna, emprà només el català, esdevenint, juntament amb Costa iLlobera, el poeta més destacat de Mallorca.
El 1909 fou proclamat Mestre en Gai Saber i el 1919 obtingué el Premi Fastenrath. El 1951 es publicaren de manera pòstuma les seves Obres completes.Algunes de les seves poesies han estat traduïdes a diverses llengües i musicades. El cas més popular és potser La Balanguera, amb música d'Amadeu Vives i que ha esdevingut himne oficial de Mallorca,interpretada i editada, entre altres, per Maria del Mar Bonet, Els Ocults, Ximbomba Atòmica, Chenoa, etc.

Argument

L’argument es divideix en dues parts, la primera, és a dir, al primer quartet,s’explica que, el poeta se sent destrossat per la pèrdua de la seva família, tot això, comparant-se amb un arbre que temps a era gran i esponerós, i a causa d’una tempesta perd les seves branques i un llampel migparteix.
A la segona part, la qual comença a la segona estrofa, ens dóna a entendre que encara que ha vist morir allò que més s’estima s’aferra a la vida per continuar vivint.

Estructuraexterna

Primera estrofa es fa referència a la vella fada màgica i enigmàtica capaç de teixir els atzars de la vida. I en els dos últims versos mostra un futur present que ja ha estat “teixit”...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • la balanguera
  • LA BALANGUERA JOAN ALCOVER
  • Joan alcover i la balanguera
  • Joan Alcover, La Balanguera

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS