La Batalla De L Ebre RIU DE SANG

Páginas: 3 (643 palabras) Publicado: 25 de mayo de 2015
La Batalla de l’Ebre. Un riu de sang.

INTRODUCCIÓ
Primer, crec que es molt important esmentar que aquesta publicació està escrita per Josep Sánchez Cervelló, profesor d’història Contemporània a laUniversitat Rovira i Virgili i Pere Clua Micola, un historiador molt conegut a Corbera de l’Ebre, reconegut pels seus estudis sobre la guerra civil i l’impacte que va tenir sobre la seva comarca.Aquesta publicació va ser molt important ja que fins al moment, no hi s’havia desvelat tanta informació sobre la Batalla de l’Ebre.
Es un llibre que destaca pel seu enfocament pedagògic i la sevaenrome calitat literaria i cartográfica.
Aquesta obra ens vol oferir una guía básica per coneixer les causes i consequencies de la batalla que es va desenvolupar als escenaris de la Terra Alta i la Riberad’Ebre.

RESSENYA.
Aquest llibre ens vol mostrar tots els detalls que van succeir en aquesta batalla, quan diem detalls em refereixo a detalls de tots els tipus, començant per les diferentsestrategies que adoptaven els diferents bàndols, com es movien les divisions i cap a quins pobles, quines armes utilitzava cada bàndol, i fins i tot sensacions que tenien cada un d’ells entre altres moltescoses, i aquests detalls i la manera d’explicar-los ens revelen clarament que están escrits per historiadors, i que hi ha darrere un gran estudi de fonts i documents per arribar-hi.
Es important veuretambé com ens narra la manera en que va quedar els territoris de l’Ebre completament devastats, es va perdre més del 15% de la població.
El que si es cert es que aquesta batalla va ser una batalla dedesgast per la República ja que no tenia capacitat per cobrir les baixes humanes i materials.
Hi havia grans mancançes en l’exèrcit republicà, l’artilleria no era la correcta, i tampoc l’aèria, idepenia constantment de l’armament i munició estrangera.
En conclusió, la Batalla de l’Ebre pretenia sobretot donar moral a la societat civil i a les tropes despres de la caiguda del front de Aragó,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La batalla de l Ebre
  • El riu ebre
  • contaminació del riu Ebre a flix
  • Estrategia de dinamización turística de terres de l´ebre
  • La Sang
  • Riu
  • Sang
  • SANGER

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS