La batalla de l Ebre

Páginas: 4 (823 palabras) Publicado: 17 de mayo de 2015

La batalla de l’Ebre
Guerra Civil Espanyola a Catalunya











La batalla de l’Ebre

La batalla de l’Ebre va ser un dels enfrontaments més intensos entre les tropes republicanes i l’exèrcitfranquista al llarg de la Guerra Civil Espanyola. Va començar la mitjanit del dia 25 de juliol de 1938 i va acabar el 16 de novembre de 1938, en la qual la República es va jugar el seu prestigiinternacional, la seva capacitat de resistència i la possibilitat de donar un gir favorable al curs de la guerra. Aquest enfrontament va tenir lloc a la vora del riu Ebre, al seu pas pel sud de Catalunya il’Est de la província de Saragossa. Van participar uns 100.000 soldats de cada bàndol i, de fet, es considera una de les batalles més dures d’Espanya ja va ser a la que més morts hi va haver.

A finalsde 1937 Franco es va dirigir cap al Fort Est amb l’objectiu de conquerir Terol. Les tropes franquistes es van trobar amb la resistència de l’exèrcit republicà. Tot i així al febrer de 1938, Terol vacaure en mans de l’exèrcit franquista i va optar per conquerir la resta d’Aragó i amb l’objectiu de poder aïllar a Catalunya de la resta de la zona republicana.
Això va fer que els republicans esplantejaren dues opcions: intentar contraatacar per frenar l’ofensiva a València o bé resistir pel que podia passar. Finalment van optar per la primera opció.

El general Rojo, cap de l’Estat major,juntament amb el president Negrín van idear un pla per desviar l’atenció de l’ofensiva nacional. L’operació consistia en llençar una ofensiva per sorpresa a la part on es trobava l’exèrcit Marroquí delgeneral Juan Yagüe amb l’objectiu d’unir les zones republicanes que havien quedat dividides. Per poder-ho fer va formar l’Exèrcit de l’Ebre, comandat pel tinent coronel Juan Modesto, amb 80.000 homesrecuperats d’unitats desorganitzades durant l’ofensiva franquista a Aragó. Existia un bloqueig internacional per a que no arribes cap material militar, i un bloqueig que li impedia comprar en el...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La Batalla De L Ebre RIU DE SANG
  • Estrategia de dinamización turística de terres de l´ebre
  • Historia ebrea
  • ,l,,l,l,l,l,l,l
  • l,ñ,l,l,
  • Batalla
  • La Batalla
  • batallas

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS