La Bella I La Bestia

Páginas: 12 (2907 palabras) Publicado: 4 de marzo de 2013
El rei meló
adaptació teatral del conta popular per

Joan Salvador

Personatges:

Bufó Rei Guàrdia 1 Guàrdia 2 Arquitecte Home 1 Home 2 Dona 1 Dona 2 Soldat 3 Conseller Vassall 1 Vassall 2 Vassall 3 Vassall 4 Paleta 1 Paleta 2 Venedor melons Nobles Vassalls

Saló del tro del rei d’un pais; a un costat una petita tarima obliquada, sobre la tarima un tro, i sobre el tro un rei adormit,abaix de la tarima i a cada costat, dos soldats drets y recolzats en les seves llances, també dormint. Tots ells ronquen . (S’obre el teló i es veu a tots aquests dormilegues, roncant, i entra poc a poc el bufó reial)

Bufó:Renoi quin panorama! Així governem el país!
(El bufó s’apropa al rei per despertar-lo i en principi o fa en veu baixa)

Majestat... Rei:
(Roncant) Grrrrrrrrr......!Bufó:Majestat (una mica més fort) Rei:
(Roncant) Grrrrr....Grrrrrrr

Bufó:Majestaaaaaat...! (Ja cridant) Rei:
(Es desperta sobresaltat) Socorrrr guàrdies, a mi, m’ataquen...!

Guàrdies1i2:(Es despertan de cop i comencen a mirar al seu voltant nerviosos ) Eh..qui.. qui..on...? Rei:
(Esbroncant als guàrdies) Però que feu capsigranys, així vegileu?

Guàrdia:Pensava... que... Rei: Que en saps tudel que es pensar! Guàrdia 2: No... no he sentit res, ni he vist res! Bufó:Es clar, com que dormies! Rei: I tu que hi fas aquí bufó ? Bufó:Majestat, he vigut a recordar-vos que avui teniu audència amb el vostre estimat poble.

Rei: Ara...? Doncs no en tinc ganes! Bufó:Però majestat, vos sou el rei...! Rei: Doncs no i no, no en tinc ganes! Bufó:I que els hi dic a la gent del poble? Rei: Quevinguin un altre dia. Bufó:Però, quan majestat? Rei: Doncs no ho se, quan en tingui ganes. Bufó:Com vulgueu, majestat. (Fa una inclinació i surt d’escena) Rei:
(S’estira mandrosament i badallant) M’aborreixo...! (Es mira als guàrdies que té als costats)

M’aborreixo, ho sentiu...? Guàrdies1i2:(Tremolant atemorits) Sí... sí... majestat...! Rei: Doncs feu alguna cosa per entretenir-me. Guàrdia1:(Moltatemorit) Jo no sé que fer...! Guàrdia2:Jo tampoc... (tremolant) Rei: Inútils, més que inútils, no em serviu per res! Guàrdia1:Es que...! Rei: Calleu (es queda un moment pensatiu) A veure, canteu-me alguna cançó. Guàrdia1:(Molt atemorit) Em sembla... em sembla que no en sé cap..

Guàrdia 2:(Més atemorit encara) I jo... tampoc majestat Rei: O canteu o us faig tallar el cap! Guàrdies1i2:(Canten) Deu pometes té un pomer de deu una, de deu una Deu pometes té un pomer de deu una... (el rei els talla la cançó) Rei: Calleu, calleu gamerusos, que h o feu molt malament! A veure, on és el bufó? Guàrdies 1i2:Ha marxat per allà (cada un d’ells assenyala a una direcció diferent) Rei: Per on ha sortit? Guàrdies 1i2:Doncs em sembla per allà (tornen un altre cop cada un d’ells a assenyalar
unadirecció diferent)

Rei: Inútils! Aneu-lo a buscar. (Els soldats surten junts pel mateix costat, per l’altre costat
entra el bufó)

Bufó:Què em buscaveu majestat? Rei: Sí, tinc un gran problema. Bufó:Si me´l dieu, el solucionarem. Rei: Estic avorrit...! Bufó:Vos avorrit...? Això no és cap problema, majestat.! Rei: Per a tu no, però el que s’avorreix sóc jo. (Entren els dos guàrdies junts pelmateix
costat por on han sortit)

Guàrdia1:Majestat, hem mirat per tot el castell i no hem vist al bufó. Guàrdia2:Sí, per tot el castell, majestat. Rei:Ah... no l’heu trobat? Guàrdies1i2:No majestat! Rei: I aquest que tinc al meu costat... qui és? Guàrdia1:Ostres... sembla el bufó! Guàrdia2:Jo diria que és el bufó... Guàrdies1i2:(Tots dos alhora) Majestat, hem trobat el bufó. (Senyalant-lo amb lamà) Rei:
(Esclatant d’ira) Pallusos, inútils... feu guàrdia derrera meu, i muts ( Els guàrdies es posen derrera del tro, molt tibats i tapant-se la boca amb la mà)

Com es pot governar un país amb un personal com aquest? I a més, estic avorrit! Bufó:Tinc la solució pel vostre avorriment. Rei:Molt bé, després de jo, ets l’únic que pensa en aquet país. Bufó:Us explico la meva idea, majestat?...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La Bella Y La Bestia
  • La bella y la bestia
  • La bella y la bestia
  • La Bella Y La Bestia
  • Bella Y Bestia
  • La bella y la bestia
  • la bella y la bestia
  • la bella y la bestia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS