La Belleza

Páginas: 2 (275 palabras) Publicado: 8 de mayo de 2012
Assaig Filosòfic: La bellesa


La intuïció estètica és una vivència, una experiència intel·lectual i emocional.

Vivència bella...
Cada persona o cada generació ha privilegiatuns gustos o uns altres, uns plaers més que els altres, perquè l’experiència estètica és sempre una experiència construïda.

Què és la bellesa?
La bellesa és una realitataprehensible (que es pot arribar a conèixer-la), la sublimitat esglaia l’ésser humà i l’engrandeix. La lletjor es concep com la denúncia d’un món brutal i com la possibilitat d’una bellesadistinta.

Les coses ens agraden perquè són belles o són belles perquè ens agraden?Dues posicions recorren la història de la filosofia per respondre a aquesta pregunta:
1.L’objectivisme: la bellesa és l’harmonia constitutiva de les coses.
Va ser la posició que va dominar des de l’antiguitat fins al segle XVIII, amb l’excepció gairebé exclusiva dels sofistes.2. El subjectivisme: la bellesa roman en els éssers humans, que projecten un sentiment en la seua mirada. L’ésser humà té sentiments de bellesa, i considera que la bellesa roman enl’objecte.
"Cada cosa tiene su belleza, pero no todos pueden verla."
Autor:Confucio
·La bellesaestà relacionada amb la bondat.
El sentiment de bellesa es trenca a vegades per la presència de la lletjor, que n’és l’antítesi. Tradicionalment, la lletjor s’ha consideratl’absència de bellesa.
En l’actualitat, la lletjor es concep com la denúncia d’un món brutal i com la possibilitat d’una bellesa distinta, més humana i més justa.

Opinió personal
Labellesa en si, em sembla un tema bastant complex i subjectiu, perquè depèn del pensament de cadascun, no obstant crec que la bellesa interior és més important que la exterior.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Belleza
  • bellezas
  • belleza
  • belleza
  • Belleza
  • Belleza
  • Belleza
  • Belleza

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS