La Biblia

Páginas: 3 (673 palabras) Publicado: 7 de octubre de 2012
REVOLUCIÓ INDUSTRIAL A TERRASSA
Terrassa ha conservat en molts indrets el paisatge típic de les ciutats industrials de finals del segle 19 i començaments del 20. Els antics vapors i fabriques, lescases burgeses i d’obrers , els magatzems… s’han rehabilitat i ara Terrassa pot oferir als visitants un patrimoni industrial únic en el seu gènere al nostre país.

Ara explicare 8 mostressignificatives sobre tot allò que va transformar Terrassa i la vida dels seus habitants durant la revolució industrial :


MUSEU DE LA CIÈNCIA I LA TÈCNICA DE CATALUNYA
L’arquitecte Lluís Muncunill vaconstruïr aquest vapor el 1907 per encàrrec de la societat Aymerich , Amat i Jover, creada per tres industrials terrassencs. Es troba a la Rambla d´Ègara. El vapor es dedicava a la fabricació de teixits dellana i treballaven tot el procés textil. Actualment és un museu que es visitat com a vapor industrial modernista, allà trobarem carboneress, calderes, la xemeneia, una màquina de vapor i l’antiganau de 11.000 m2; moltes han estat rehabilitades i es troben en molt bon estat.

CASA ALEGRE DE SAGRERA
Es va construir a començaments del segle 19 com a taller i habitatge de Joaquim de Sagreraun important fabricant tèxtil. Es troba al carrer font vella. L’any 1911 , Melcior Viñals i Muñoz va reformar la casa, i es va convertir en un edifici model d’habitatge burgès terrassenc , d’estilmodernista. Cal destacar les diferents pintures que s’exposen a l’habitatge ja que són de gran prestigi i la casa en general es conserva molt bé.

MASIA FREIXA
La masia freixa, situada al mig del parcde Sant Jordi, va ser construida per l’arquitecte Lluís Muncunill i Parellada entre el 1905 i el 1910, sobre l’estructura d’una antiga fàbrica textil de Josep Freixa, que la va convertirposteriorment en la seva residencia. L’ajuntament va comprar la finca a l’any 1959 i els seus jardins van convertirse en el primer parc públic de la ciutat.




AJUNTAMENT DE TERRASSA
És una obra...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Biblia
  • La biblia
  • Biblia
  • Biblia
  • la biblia
  • la biblia
  • La Biblia
  • BIBLIA

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS