La biodiversidad de las praderias

Páginas: 2 (416 palabras) Publicado: 10 de noviembre de 2011
La biodiversitat de les praderies
A la Guadiana hi ha tres clases diferents d’ós formiguer. Hi ha el gegant, amb amb una gran cua peluda, que fa prop de dos metres de llarg; també hi ha el tamàndua,la mida del qual es similar a la d’un pequines; i finalment, el pigmeu, que només fa uns vint centímetres. Doncs resulta que aquests tres ossos formiguers viuen en tipus terreny completamentdiferents, i en cara que avegades es troven en territoris dels altres, en general s’arrelen al terreny que els va millor. L’os formiguer gegant prefereix viure a les praderies de la mitat nort de la Guaiana,mentre que els altres dos, com que son arboricoles, habitem a les región boscoses. El tamandúa fins i tot es pot trobar a comarques semicultibades; pero, per a trovar el pigmeu, cal endisarse a lesprofundes selves negres.
De manera que l’endema de bon mati, Francesc, el meu amic i jo vam muntar a caball i vam eixir en cerca de l’os formiguer. Els prats daurats, amb matolls d’arbustos minusculsescampats asi i alla, brillaben davall el raig del sol i s’estenien en totes les direccions cap a les linies de muntanyes de clar blau verdos que cobria l’horitzo llunya. Vam cabalcar durant horessense veure cap forma de vida, tret d’una parella de diminuts falcons tracant cercles en el cel blau sobre nosaltres.
Ara be, sabia que les praderies tenien la seua quantitat corresponent de vidaanimal, i em va sorprendre bastant que no trobarem mes besties en el cami. Promte em vaig descubrir el motiu, ja que la cabalcada ens va fer pasar per una gran clotada oval al fons de la qual hi havia unplacit llac ple de lliris aquatics i envoltat de plantes exuberants i arbrets. Tot va semblar rebiure de colp. L’aire era ple del brunzit de les libel·lules i entre els cascos dels nostres caballss’esmunyien fardaxos de vius colors; posats sobre les branques seques dels arbres i inclinats sobre l’aigua aguaitaven el blauets, i entre els joncs i els arbustos de la riva del llac piulaven i...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Biodiversidad
  • Biodiversidad
  • Biodiversidad
  • Biodiversidad
  • Biodiversidad
  • Biodiversidad
  • Biodiversidad
  • Biodiversidad

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS