La biomassa -Victor Merino

Páginas: 2 (438 palabras) Publicado: 17 de enero de 2015
6.Biomassa:
La biomassa: és matèria orgànica conreada per a ser usada com a combustible per a la generació d'energia elèctrica principalment, es considera biomassa la matèria orgànica d’origenvegetal o animal, obtinguda de manera natural o procedent transformacions artificials.

L’origen de qualsevol tipus de biomassa és la fotosíntesi vegetal, en aquest procés les plantes absorbeixendiòxid de carboni de l’atmosfera i emeten oxigen.










La biomassa es sotmet a processos físics, termoquímics i bioquímics.
1. Processos físics:
Aquests processos estan destinats apreparar la biomassa com a combustible o processos bioquímics o termoquímics posteriors. Els més importants son:
Homogeneïtzació o refinament. Procés pel qual la biomassa s'adequa a unes condicionsd'humitat i granulometria mitjançant processos de trituració, assecatge...
Densificació. Millora de les propietats de la biomassa mitjançant la fabricació de briquetes i pèl·lets.



2. Processostermoquímics:
la biomassa es transforma per tal de obtenir combustibles sòlids, líquids i gasosos. Mitjançant els següents processos:
Piròlisi o destil·lació seca. Consisteix a la degradaciótèrmica de la biomassa amb absència d'oxigen. És el mètode tradicional de obtenció del carbó vegetal.
Utilitzant tecnologies i instal·lacions industrials, forns cilíndrics i forns rotatius es potobtindré un gas d'elevat nivell energètic i una fracció liquida amb propietats equivalents al petroli.
Gasificació: Obtenció d'un gas format per CO, H2 I CH4 a partir de la combustió incompleta de biomassaen presencia de l'oxigen.
3. Processos bioquímics:
Fermentació de la biomassa mitjançant els següents processos:
Digestió anaeròbica. Procés pel qual sobte biogàs i que consisteix a fermentar labiomassa en un dipòsit mitjançant bacteri, es converteix en gas meta i diòxid de carboni. La durada d'aquest procés depèn de la temperatura. Aquest procés te la finalitat de reduir la carrega...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Dissertacion filosofica (la felicidad) victor merino
  • Abríl 74. comentari de text
  • A vos dona verge santa maria (comentari de text) Victor Merino
  • Biomassa
  • La Biomassa
  • Merinos
  • Merino
  • EVELYN MERINO

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS