LA BODA DEL MONZÓN

Páginas: 5 (1241 palabras) Publicado: 2 de diciembre de 2014
LA BODA DEL MONZÓN
RESUM
Els preparatius d'un elegant casament a Nova Delhi, que durarà quatre dies, reflecteix els conflictes entre generacions partidàries de seguir les tradicions i altres defensores de la modernitat. A Lalit Verma i la seva dona Pimmi casament concertat de la seva filla els porta gairebé a la vora d'un atac de nervis i de la fallida. Altres històries paral·leles esdesenvolupen a mesura que van arribant a la ciutat parents procedents de tot el món. El nuvi arriba de Houston (Texas), on treballa com a enginyer, per conèixer a la núvia. La núvia, per la seva banda, accepta el compromís a contracor, ja que està enamorada d'un presentador de televisió. Els preparatius del casament exigeixen contractar un organitzador professional i l'elegit serà PK Dubey, que és unintel·ligent jove de classe mitjana i també te la seva història d’amor amb una treballadora de la família.
Durant els frenètics preparatius del casament surten a la llum les esperances, els temors i els secrets més amagats de la família. Les imatges enlluernadores de la ciutat de Delhi i la calor implacable reflecteixen la creixent intensitat de la història i quan per fi arriba la pluja la catarsicomporta el romanç, el descobriment i l'alliberament.
FITXA
Direcció: Mira Nair
Guió: Sabrina Dhawan
Producció: Mira Nair i Caroline Baron
Durada: 119 min.
Països: Índia
Any de producció: 2001
Repartiment: Naseeruddin Shah, Lillete Dubey, Shefali Shetty, Vijay arrel, Tilotama Shome, Vasundhara Das, Parvin Dabas, Kulbhuskan Kharbanda, Kamini Khanna, Rajat Kapoor.




PERSONATGES
• Elpare de la núvia - Lalit VERMA (50 anys) - i la seva dona PIMMI (45 anys) formen una parella tradicional i tenen els alts i baixos habituals de tots els matrimonis. Quan la seva filla es prepara per casar-se i abandonar la casa paterna la parella experimenta un nou acostament i troben consol en l'experiència compartida.
• La núvia - Aditi (24 anys) - accepta casar-se amb Hemant (32 anys), unenginyer de Houston, després d'una relació fallida amb el seu antic cap, Vikram (42 anys). Quan pensa en el que li espera com mestressa de casa a Texas es posa nerviosa i el dia abans del casament torna a veure al seu amant, posant en perill tot el seu futur.
• P.K. DUBEY (25 anys) és l'ambiciós director de l'empresa de càtering contractada per al casament. Un negociant nat, forma part de l'emergentclasse mitjana de l'Índia. No obstant això, el seu pragmatisme i caràcter dur no són armes suficients contra la innocència i virtut de la criada de la família, ALICE (20 anys). Observa a Alice quan es posa les joies de la senyora de la casa i s'enamora perdudament. Comparteixen una estranya afició: els agrada menjar les calèndules, les flors tradicionals de les noces índies. La seva és l'únicahistòria d'amor pur en la pel·lícula i la més inesperada.
• RIA (28 anys) és escriptora i la prima soltera de la núvia. Quan veu com Aditi es llança sense pensar a l'aventura del matrimoni Ria comença a establir el seu lloc al món, desafiant les convencions i descobrint un inquietant secret que guarda des de fa molts anys.
• Ayesha (17 anys) és una altra cosina de la núvia i quan coneix a Rahul (19anys) - estudiant de la Universitat de Sidney que torna a Delhi després d'una absència de cinc anys - es converteix en protagonista d'una tòrrida història de desig adolescent . El desvergonyiment de Ayesha sorprèn Rahul i se sent fascinat per la jove índia que posa en dubte la seva imatge de la cultura contemporània del seu país natal.






ANÀLISIS
La boda del Monzón és una pel·lículasituada a l'Índia, en un context en què el conflicte entre tradició i modernitat associada a l'occidentalització està present en la vida quotidiana. La pel·lícula transcorre al voltant de la celebració d'un casament d'una família de classe mitjana i explica diverses històries entrellaçades. Fonamentalment, són històries d'amor i de seducció, en el marc d'un ambient festiu amb gran colorit. No...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Monzon
  • monzon
  • Monzon
  • Monzon
  • monzon
  • Bodas
  • La Boda
  • bodas

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS