La bogeria, comentari de text

Páginas: 2 (376 palabras) Publicado: 21 de mayo de 2011
Noelia Medina Freixo
2n Batxillerat Artístic

Comentari de text: La bogeria

(p 124)

[ -Ca! … es diu]

Aquest fragment escrit per Narcís Oller a finals del segle XIX pertany al movimentnaturalista. Moviment que pretenia aplicar el mètode de les ciències experimentals a l’anàlisi del comportament humà, tenint en compte la raça, el medi i el moment històric.
El fragment tracta sobre laproposta que li fa el narrador a en Serrallonga sobre marxar de Vilaniu, per poder estar més tranquil, sense haver d’estar pendent de les trifurques familiars i sentimentals i de la negació rotundad’en Daniel.
Abans d’aquest diàleg es produeix l’encontrament del narrador i d’en Serrallonga, després de haver estat 6 anys sense saber l’un de l’altre.
Posterior a aquest fragment trobem les freqüentsvisites d’en Daniel, dels judicis que van afrontar i de l’elaboració per part d’en Serrallonga cap al narrador, advocat de primera que va lluitar per sortir vencedors dels judicis.
Podríemdividir-lo en dues parts. La primera part estaria formada per l’insistència del narrador per tal de que en Serrallonga es traslladi, i la contínua negació entossudida d’aquest. La segona part seria quan elnarrador intenta tranquil·litzar-lo fent-lo pensar en la seva família, i la ceguera d’en Daniel que no el deixa reflexionar sobre el que li esta proposant.
Aquest text, igual que la resta, està escriten primera persona, amb un narrador omnisicient i parcial. És un narrador que no sap el que pensen els altres, és per tant un narrador testimoni. Això li dona més versemblança i descarta l’opció deconvertir-se en una obra completament científica sinó literària. Hi destacaria el diàleg amb alguna anotació narrativa.
L’acció transcorre en un espai tancat, concretament a casa del propi narrador,durant uns minuts determinats.
Els personatges que apareixen són únicament dos. El narrador, que està en un segon pla de l’acció i en Serrallonga, que seria el protagonista i el personatge on el...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Comentario texto
  • Comentario textos
  • Comentario De Texto
  • Comentario de texto
  • Comentari De Text
  • Comentario De Texto
  • Comentarios De Texto
  • comentario de texto

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS