La Bogeria

Páginas: 2 (420 palabras) Publicado: 28 de septiembre de 2011
Capítol V

Títol: El pinyol del debat sobre els deterministes
És una anàlisi dels principis del naturalisme. Apareix en Giberga que ja és un metge consolidat a Vilaniu i descriu com es troba enSerrallonga.
També apareix el pare d’en Giberga que és també metge i aquest accentua la tesis del determinisme hereditari. Per tant els dos constitueixen la tesi del naturalisme.
L’espai es torna aintroduir la casa on viu la família i ara en Serrallonga està immens en la passivitat.
Apareixen diferents ,mats per tipificar el cas.
Sis recursos narratius: aclariment entre el punt de vista delvell doctor i el malalt. Un nou sistema de caracterització. El discurs separat per l’acció que se’ns explica tot el que va passar. La tècnica dels punts de vista deterministes que serveixen comarguments del naturalisme que es debateix. Procediment de proximitat emocional, això li dona a la novel·la un sentiment tràgic. Acumulació d’indicis malaltissos.
La tesis d’en Giberga es científica i elsesdeveniments que passen ens mostra una part materialista.
Els dos amics procuren desenganxar al malalt. Les germanes són les constructores de un complet que pateixen paranoies. La situació delprotagonista s’entén per l’entorn, per tant es reforça la tesi naturalista de la perspectiva realista.

Capítol VI

Títol: El calidoscopi augmentat del cas Serrallonga
Analitza els diferents punts devista.
Ham passat tres mesos; s’ha casat l’Adela, el narrador i Serrallonga. La del narrador ha anat bé, però la vida de Serrallonga li ha anat malament des de que va morir Prim, s’ha convertit en unantiheroi (té problemes amb la dona, etc...). Al contrari que l’Armengol, en Giberga, etc, que tenen un vida burgesa. El lector sent llàstima.
Fets: Serveix per presentar els personatges secundarisi per analitzar el casament (es comparen els dos casaments i les dones). Àpat familiar: la família del narrador convida a sopar a l’Armengol, on parlen del Serrallonga i del seu casament. Comenten...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La bogeria
  • La bogería
  • La bogeria
  • La Bogeria
  • La bogeria
  • La bogeria
  • La bogeria
  • LA BOGERIA

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS