La Bogeria

Páginas: 2 (463 palabras) Publicado: 9 de octubre de 2012
La bogeria.
Diferents explicacions des de la psicologia social
Joan Marín González

Que es normal i que no ho es?
Des de el punt de vista de la Ps, no es pot explicar el concepte de“normalitat” sense tenir en compte la evolució teòrica de la disciplina. Així, en cada moment de les diferents etapes de la PS, aquest concepte tindria un significat diferent, que dependria de la perspectivateòrica de la PS des de la que s’observés, i contextualitzat dintre de una cultura determinada.
En aquest sentit, de la mateixa manera que la nostra cultura la homosexualitat era considerada fa molttemps una infermetat mental (perspectiva de la PSP), avui podríem qüestionar ,també, la definició de “bogeria” o “boig” per a definir una malaltia mental, o un estat “anormal” de la persona.–Reflexionant sobre aquest comentari, la explicació es podria emmarcar dintre de la perspectiva de la PSC, ja que sobre tot, tindríem en compte la historicitat i la construcció de la realitat a través delllenguatge utilitzat per a definir el concepte de normalitat.–

Psicopatologia VS bogeria o demència.
A través de l’historia i del llenguatge anem configurant la manera de veure el mon, i dedescriure la realitat. Si fem referència a la PSP, seria correcte la definició d’anòmal (o concepte d’anormalitat), des de la perspectiva de la PSS la definició mes acurada seria “inadaptat”, es a dir, unapersona que tingui dificultats i problemes socials.
Així dons, ” l’etiquetat” forma part de la instrumentació de la societat per a exercir la seva influencia sobre les persones que la conformen.Aquesta influencia te una relació directa amb el llenguatge que utilitzem per a descriure el mon que ens envolta , ens creem significats i fem els judicis de valor.

IS
Tan mateix, aquest mecanismete conseqüències directes sobre els nostres actes i sobre la relació amb els altres, perquè, explicat des de el interaccionisme simbòlic, actuem sobre els significats que atribuïm a les...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La bogeria
  • La bogería
  • La bogeria
  • La Bogeria
  • La bogeria
  • La bogeria
  • La bogeria
  • LA BOGERIA

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS