La borsa "català"

Páginas: 4 (863 palabras) Publicado: 24 de enero de 2014

La Borsa




Què és la borsa?
La borsa és la part més important del mercat de valors, un mercat on es compren i venen els valors mobiliaris com ara:
Accions
Obligacions
Derivats...
Totaixò sota la llei de la oferta i la demanda, per això la principal funció es la de oferir una estructura operativa per a les operacions financeres, registrant i supervisant els moviments efectuats pelsdemandats i oferint els valors mobiliaris.



Funcionament de la borsa
El paper principal es compon per un conjunt de instruments o actius financers i una variada gamma d'instruccions ointermediaris, dels quals es posen en contacte amb altres compradors i venedors als diferents mercats on es negocien els diferents actius financers.
El mercat de Valors resulta ser un element essencial peral finançament eficient de l'Estat i per a l'increment de les possibilitats d'estalvi per als inversors. Aquest mercat es subdivideix en:
Mercat de Valors Primari: És aquell en el qual es col·loquenper primera vegada els títols que s'emeten, oferint al públic nous actius financers, se li crida també “comprat de noves emissions”. És quan una empresa necessita capital i emet valors, ja sigui enforma d’accions, bons o obligacions de qualsevol tipus, oferint-les-hi als interessats en les Borses de Valors.
Mercat de Valors Secundari: És el que els propietaris de nous actius, els intercanvien ambnous compradors. Aquest Mercat està format per les negociacions que es realitzen amb títols que s’han emès i col·locat prèviament, sent com una prolongació del Mercat de Valors Primari. Aquestesnegociacions es realitzen, habitualment, en les Borses de Valors.
Les Accions
L’acció és la part en la qual es divideix el capital d’una empresa, que al seu torn és els diners que al principi es vanecessitar per muntar aquesta empresa. Quan dividim aquest capital entre el nombre d’accions sorgeix l’anomenat “valor nominal”, encara que en borsa és més important el valor que estan disposats a pagar...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Borsa
  • bors
  • Borsa
  • bors
  • guerra de los bors
  • Fira de la borsa
  • català
  • Catalan

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS