La bretxa generacional: generation gap

Páginas: 4 (831 palabras) Publicado: 4 de abril de 2011
La bretxa generacional: Generation gap
ジェネレーションギャップ

Definicíó: És un terme que es va popularitzar en els països desenvolupats durant els any 60 per designar les diferencies de la cosmovisió, lamanera d’entendre la vida i de viure-la d’una generació a un altre. Fins i tot existiesen denominacions i categoritzacions d’aquestes, qui mai no ha sentit a parlar de la generació dels baby boomerso la generació X.

Gordon mathew ens explicar que aquest és un fenomen universal que es dona en practicament la majoria de societats i que ve dona’t en gran mesura per l’evolució tecnológica delsdarrers temps i els canvis socials que es puguin succeir entre les generacions.
El cas japonès però és especialment preocupant ja que la diferencia entre la manera d’entendre la vida de lesgeneracions passades i de les actuals pot significar un canvi en el rigid ordre social que havia regit l’ordre economic que va catapultar al Japó a esdevnir una gran potencia economica despres de la IIGM. Unordre social que havia exigit un gran sacrifici, una entrega quasi bé total per encaixar en un determinat rol social pel bé comú de la societat.

La crisi de valors que viu el Japó actual és degut al’occidentalització i l’importació de nous valors individualistes i als constants canvis socio-economics donats en les darreres decades, la crisi del petroli, l’esclat de la bombolla financera, ladesconfiança i la incertesa vers al futur, etc.
L’autor, remarca que no es tracta d’un conflicte generacional com els que es van donar a occident durant els any 60. No parlem d’una confrontació ni derevolucions que entrerien dins de la trajectoria de vida dels individus i que eventualment canviarien en el pas del temps. Parlem d’una crisi més profunda, en la qual la tendencia més majoritaria seria lade passivitat, l’ordre economic japones en l’actual món globalitzat ja no és un model d’exit, japó ha esdevingut un païs demograficament malalt, endeutat i estancant economicament. Veient aquest...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Generation Gap
  • Gap Generation
  • Generation Y
  • gapa
  • Trip generation
  • Spontaneus generation
  • cambio generacional
  • Hidro Generation

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS