La Caida De L'Imperio Romano

Páginas: 3 (674 palabras) Publicado: 18 de octubre de 2012
La caiguda de l’imperi romà
Roma no va tenir sempre una estructura organitzada, sòlida, monolítica e innovadora, és més únicament les va tindre un període relativament curt.
La Roma potent de laque totes les pel·lícules parlen i de la que posseïa l’exèrcit més poderós del món neix a l’any 27 a.C fins al 212, a partir d’aquest moment cau en picat fins a la seva desaparició l’ any 476. No vadurà ni tres segles.
L’any 63 a.C es va fer una reforma social – la conjuració de Catilina- amb la que es va pretendre posar fi a una llarg període de inestabilitat, va donar entrada en l’escenapolítica a Julio César que seria l’home que veritablement començaria l’expansió de Roma. Julio César de la familia Julia, juntament amb un militar –Pompeyo- i un dels homes més poder econòmic de Roma –Craso-van formar una coalició donant lloc al primer triumvirat.
César va fer grans coses per Roma però va cometre dos errors imperdonables i que posteriorment li costarien la vida, un va ser enfrontar-sea una sèrie de potents interessos econòmics i l’altre que la seva figura s’anava mica en mica semblant a la d’un rei, la qual cosa el poble detestava.
Quan va morir va tornar haver-hi un períoded’inestabilitat, durant el 44 i el 31 a.C. Es va crear un segon triumvirat format per Marco Antonio un general fidel a Julio César i amb les mateixes idees expansionistes, Octavio el nét de Julio ifinalment amb un general –Lépido- que disposava d’un gran exèrcit.
Però van haver-hi disputes internes entre Marco Antonio i Octavio que arribarien a la fi després de que Octavio guanyés a Marco Antonio ala guerra d’ Accio. Ara Octavio tenia el camí lliure i va re instaurar el vell ordre amb el títol d’ August. Va saber dissenyar un sistema ideal: el principat. Alhora que re instaurava totes lesinstitucions i càrrecs públics, a ulls del poble va ser el salvador de la República. August es va encarregar de consolidar l’imperi no pas d’estendre’l la qual cosa va provocar que hi hagués una pau...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Caida Del Imperio Romano
  • Caida Del Imperio Romano De Occidente
  • Decadencia y caida del imperio romano
  • Caida Del Imperio Romano
  • La caída del imperio Romano
  • CAUSAS DE LA CAIDA DEL IMPERIO ROMANO
  • Ensayo de la caida del imperio romano
  • Caida Del Imperio Romano

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS