La caida del satelite uars

Páginas: 8 (1754 palabras) Publicado: 29 de marzo de 2012
La caída del satélite UARS

1. Quins objectius tenia el satèl·lit UARS? Què volen dir les sigles UARS en català?
El satèl·lit UARS va ser dissenyat per estudiar les condicions químiques i físiques a la zona entre 15 i 100km d’altura de l’atmosfera. El UARS proporcionava informació sobre la estructura externa de l’atmosfera i les influències externes que aquesta rep, com ara la radiació solaro els caps elèctrics.
UARS (Upper Atmosphere Research Satellite), en català vol dir Satèl·lit de Recerca de l’Alta Atmosfera o bé Satèl·lit d’Investigació de l’Alta Atmosfera.

2. Quants anys ha estat en òrbita aquest satèl·lit? Com creus que s’aconsegueix que un satèl·lit estigui tants anys en òrbita?
EL UARS portava 20 anys en òrbita. El satèl·lit duia incorporat un volant d’inèrcia i unsistema de plaques solars, a més de combustible, que permetien que aquest es mantingués en òrbita durant tot aquest temps.

3. Si llences un objecte al cel, aquest caurà per acció de la força de la gravetat. Per què els satèl·lits no cauen? Quina força s’oposa a la gravetat? Com es crea aquesta força?
Els satèl·lits en òrbita estan sotmesos a dues forces: La centrípeta, que atrau al satèl·litcap el centre, és a dir cap a la Terra; i la centrífuga que fa que s’allunyi del centre. De tal manera que les dues forces es compensen i fan que el satèl·lit mantingui una òrbita constant. La força que s’oposa a la gravetat, per tant, és la centrífuga. Aquesta força es crea a partir del moviment circular o el·líptic que forma l’artefacte al voltant del planeta.

4. Què vol dir òrbitageostacionària? A quina distància està de la Terra?
La òrbita GEO és una línia imaginaria que es situa a l’alçada de l’equador i està a una distància de 35.787 km respecte la Terra.

5. En quines altres òrbites es situen els satèl·lits?
LEO: Òrbita baixa (per sota de 5035km), MEO: òrbita de mitjana altura (entre 10.075 i 20150km), HEO: òrbita excèntrica “Molniya” (entre 70.000 i 1.000km)

6. A quinavelocitat orbiten els satèl·lits al voltant d ela Terra? De quina variable depèn aquesta velocitat?
Depenent de la òrbita, per tant en la altitud, en la que es situen els satèl·lits assoleixen una velocitat o una altra.
LEO: 25.000 – 28.000km/h
MEO: 26.600 – 27.300 km/h
GEO: 11.000 km/h
HEO: 34.200 km/h | 5400 km/h

7. En el text es comenten dues de les tècniques emprades per a l’eliminació dela brossa espacial? Quines són?
Una d’elles és dirigir-lo a òrbites cementiri, si aquests estaven a una òrbita de bastanta altura. L’altra es va dur a terme a la Xina, es tracta de la destrucció del satèl·lit amb un míssil, aquesta tècnica va causar una gran quantitat de brossa espacials que encara no s’ha pogut retirar del tot.

8. En l’actualitat existeixen altres tècniques d’eliminació debrossa espacial. Sense buscar en Internet, imagina alguna altra tècnica i descriu el seu funcionament com si fossis un tècnic de la NASA.
Aquesta tècnica alternativa es tracta de emmagatzemar un gas explosiu a pressió en un dipòsit incorporat al satèl·lit, passat el temps de vida útil d’aquest el dispositiu s’activarà provocant una destrucció que eliminarà la major part del satèl·lit.

9. Quèopines sobre els fets que narra aquesta notícia?
Trobo molt exagerat el pànic que ha causat la caiguda del UARS, també trobo malament que hagin deixat les restes del satèl·lit a l’oceà sense preocupar-se de la contaminació que aquestes poden causar.

10. Creus que hi hauria d’haver més control amb l’organització dels satèl·lits en òrbites i la finalització de la seva vida útil?
Òbviament crecque hauria d’haver-hi molt més control i una entitat que vetllés per garantir que els satèl·lits inútils no quedessin al espai causant tanta brossa espacial que a la llarga pot arribar a ser molt perjudicial.
Durant la xerrada...

1. Què és la deixalleria espacial? D’on prové?
La deixalleria espacial es l’acumulació de les restes de tot el que es llença a l’espai. Prové de satèl·lits, coets,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Satelites
  • Satelites
  • Satelite
  • Satelite
  • Satélites
  • Satelites
  • Satelite
  • Satelites

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS