La Canya De Spinning

Páginas: 5 (1170 palabras) Publicado: 2 de septiembre de 2011
Tot i que el material necessari per la pesca a Spinning es poc, aquest ha de ser el just i adequat per tenir éxit. Igual que ningú juga a tennis amb una raqueta de ping-pong o ningú practica la natació amb americana i corbata, així tenir el material adequat ajudarà a obtenir petites millores en la pesca que al final acabaran per determinar l'èxit o no, de la sortida al mar. Així doncs trobem quetenir una canya amb un pes excessiu ens suposarà un cansament innecessari o que un fil amb memòria causarà enredements al carret o que la llargària de la canya ens suposara tindre llançaments mes llargs o mes curts... Tot això fa que el material sigui d'una importància vital i que la seva elecció adequada suposarà jornades de pesca més confortables i divertides. 

En aquest treball de Recercaparlarem de tot el material necessari per a la pesca a Spinning, canya, carret, línia, artificial, accessoris...
Principio del formulario
La Canya de Spinning

La Canya

El diccionari de la llengua (DIEC2) catalana defineix la canya de pescar com a " Estri de pesca fluvial o marítima constituït bàsicament per una tija d'un cap de la qual penja un fil proveït a l'altre cap d'un ham o dediversos "

La Canya és L'instrument bàsic junta amb el carret del pescador. Aquest aparell permet el llançament de L'artificiali després en la posterior picada treballar el Peix fins a pescar-lo.

Hi ha molts tipus de canyes i cadascun respon a una modalitat de pesca diferent, així doncs trobem que la canya de jigging, surfasting o pesca a mosca es diferent a la canya de pesca a spinning. En aquesttreball ens centrarembàsicament a la canya de spinning analitzant totes les seves parts així com quines característiques ha de tenir.

El pes i la longitud de la canya de pesca a spinning, variarà molt depenent del lloc on el pescador anirà o de les espècies que es volen capturar. Per exemple si el pescador vol anar a pescar al mar desde embarcació la canya no ha de ser massa llarga doncs ambl'embarcació et pots acostar al lloc desitjat, en canvi a costa la canya haurà de ser mes llarga i potent per arribar a llançar un artificial més gros i més lluny. Igual passa amb el peix que es vol capturar, no es pot anar a capturar amb la mateixa canya una tonyina que peix de roca. Així doncs trobem que lallargària d'una canya de spinning pot variar d'entre els 1.80 mts. a 3.30 mts.

Elmaterial del que estan fetes les canyes de spinning va desde el carbó passant per la fibra i també utilitzant grafit.Aquest material s'utilitzen perqué son resistents però alhora flexible, dos requisits imprescindibles per una canya. Les marques de material de pesca per a spinning estan contínuament innovant en quan a material per així anar guanyant en qualitat, això permet trobar una varietat de canyesd'un diferent material impressionant en el mercat.

Una característica general de les canyes de spinning es que pretenen ser el màxim de lleugeres, això es degut a que el pescador haurà de treballar tota l'estona canya en mà i si aquesta resulta molt pesada com ara una canya de curricà o surfcasting el pescador es cansarà aviat i no podrà pescar gaire estona seguida i tindrà de parar perreposar.

Un factor a tindre en compte en les canyes de spinning es l'acció que tenen, aquestes poden presentar tres tipusd'accion: Acció de punta, acció mitjana i acció complerta.
Podríem definir l'acció com la capacitat de flexibilitat que té la canya. Si una canya pot doblegar tot o gran part del seu cos, parlarem d'una canya d'acció complerta (60-90%). Si una canya només te flexible la una partdel cos parlem d'acció mitjana (30-50%), i si per contra la canya només pot doblegar el punter, parlem d'una canya d'acció de punta. 
Tots tres tipus son viables i l'elecció d'un tipus o altre d'acció depent molt del pescador. Tot i així agafar una canya amb només acció de punta pot resultar una opció massa rígida en canvi una d'acció complerta pot ésser tot el contrari, massa flexible. Així...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Tio canya
  • Spinning Boris
  • Trabajo De Spinning
  • TIO Canya
  • Truchas En Spinning
  • El club de spinning
  • Spinning
  • Spinning

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS