La Carta Vii De Platon

Páginas: 3 (655 palabras) Publicado: 1 de mayo de 2012
COMENTARI DE TEXT: Plató, carta VII.

-INTRODUCCIÓ: Plató va ser un aristócrata, nascut natural a Atenes. Va ser deixable de Sócrates, la qual recull idees com la recerca de definicions universals,la postura es contra del relativisme i escepticisme dels sofistes, la maièutica i la importancia de l’educació.
La condena a mort de Sócrates afecta molt a plató i va anar-sen d’Atenes. En els seusviatges cal destacar el seu retorn a Atenes amb la fundació de la academia de plató. Cl destacar que va escriure bona part de les seves obres i cal destacar:
-etapa de juventud: les propostespropies de plato encara no estan desenvolupades i es nota molt la influencia de Sócrates.
-etapa de maduressa: Plató desenvolupa la teoría de les idees.
- etapa de vellesa: fa una reflexió crítica sobrela seva propia teoría fins que la l’abandona.
Característiques:
Les obres de Plató son dialegs , apareix un escenari on es desenvolupa una acció on intervenen varis personatges i el principal seráSócrates .
Context históric:
En la seva época cal destacar: época dels 30 tirans, retorn de la democracia i una desestabilització política.

La carta de Plató pot ser encontrada en les pagines 324a la 351 de la ópera omnia. Cal destacar que segons l’acceptació dels estudiosos aquesta carta fou escrita per Plató, la carta està datada després del tercer viatge de plató a Sicilia i es anteriora lleis i opinomis. Sempre utilizam aquesta famosa carta per escrita per Plató per mostrar la seva vocació política de jove, i els motius que l’apartaren d’aquesta vocació per dedicarse a lafilosofía, ames figuren les accions del trenta tirans i sobretot la mort de Sócrates.

IDENTIFICACIÓ DEL TEMA I LA TESIS
Tema: Plató ens conta que de jove va voler dedicar-se a la política en aquell momentla forma de govern rebia atacs i es va produir un canvi, els homes que dugueren a terme el canvi coneixien a plató la qual cosa i el van introduir, aquests varen dur a terme el desastre de la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Platon Carta Vii
  • carta VII Platón resumen
  • FRAGMENTO DE LA CARTA VII DE PLATON
  • Platon carta vii
  • Resumen carta vii de platón
  • RESUMEN CARTA VII PLATÓN
  • Carta de platon
  • Libro vii república de platón

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS