La casa del poeta tràgic

Páginas: 2 (483 palabras) Publicado: 12 de enero de 2011
CASA DEL POETA TRÀGIC

1Documentacio general.

[pic]

FITXA TÈCNICA:

Títol: Casa del poeta tràgic de Pomepia.

Autor: desconegut.

Cronologia: S. I aC

Estil: romà pompeià.Tipologia: civil(domus).

Materials: Pedra.

Tècnica: fresc(pintura), opus tessellatum (mosaic).

Localització: Pompeia (Itàlia)

Context Històric: fòrum fundada pels Oscs, poble preromà, al sVII aC. Es troba a la ciutat de Pompeia que fou destruïda per l’erupció del Vesuvi a l’any 79 dC. La ciutat de Pompeia es destruí completament i quedà sepultada per les cendres i la lava fins al sXVIII, temps en que s'iniciaren les excavacions. S'ha pogut conèixer  l’organització social i urbanística de les ciutats perquè la lava va mantenir pràcticament intacta la ciutat i la decoració interiordels edificis. Podríem dir que pertany a la 3ª etapa de l'art romà, la de l'imperi que va des del 27 aC. fins al 476d.C. L'emperador té un poder absolut i tendeix cap a la divinització. La fi del'imperi és conseqüència de les crisis socials, econòmiques i militars que provocaran la divisió de l'imperi.

2.Analisi Formal

Element suport i suportats, espai i estil. En la seva estructura esdistingeixen dos grans espais: l'atrium ( pati tancat) i el peristylium (pati porticat).Al voltant d'aquests espais s'articulen les diverses estances. L'accés a l'interior es fa través d'1 passadís estretque mena a l'atrium, on destaca una obertura zenital (compluvium) al centre de la sala, correspon a terra amb una pila rectangular (impluvium) en carregada de recollir l'aigua de la pluja.

A bandai banda de l'entrada veiem 2 grans espais comunicats amb l'exterior (tabernae) que el propietari de la casa, un comerciant, feia servir com a botigues on venia les seves mercaderies. Al voltant del'atri s'obren diverses habitacions (cubicula) per a convidats o familiars. L'atri i el peristil es comuniaquen amb una sala més gran, tablinum, habitació on l'amo rebia els clients q volia allunyar...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Casa Del Poeta Tràgic A Pompeia
  • Casa del poeta trágico de pompeya
  • Casa del poeta trágico de pompeia
  • diario de un poeta recien casado
  • CASA DEL POETA TRÀGIC
  • El trágico fin de la viejita de la casa de dulces.
  • CASA DEL POETA TR GIC DE POMPEIA
  • Casos tragicos y ponderacion constitucional

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS