la catedral

Páginas: 3 (648 palabras) Publicado: 29 de marzo de 2014
Asignatura: ciencias sociales
Catedral de Santa Eulalia de Barcelona

La Catedral de la Santa Creu i Santa Eulàlia és la catedral gòtica de Barcelona, ​​seu de l'Arquebisbat de Barcelona, aCatalunya. La catedral actual es va construir Durant els Segles XIII a XV sobre l'antiga catedral romànica , edificada a la seva vegada sobre una església de la Època visigoda a la que va precedir unabasílica paleocristiana , les restes poden verse al subsòl , al Museu d'Història de la Ciutat. La Finalització de la façana es va dur a terme amb el mateix estil , encara que, és molt més moderna ( segleXIX ) . L'edifici és un bé d'Interès Cultural i un Monument Històric - Artístic Nacional . La Catedral està Dedicada a la Santa Creu des de l’any 599 i se li va afegit a partir de l'Any 877 a SantaEulàlia, copatrona de la ciutat de Barcelona, que era una jove donzella que, d'acord amb la tradició catòlica , va sofrir el martiri durant l'època romana ( fins tretze Martiris different ) ifinalment va ser crucificada a una creu en forma d'aspa , que és l'emblema de la catedral i la diòcesi, així com l’atribut iconogràfic de la santa. El Compte catedral compta amb un claustre gòtic al on viuentretze oques blanques ( es diu que Eulàlia tenia tretze anys quan va ser executada i que pasturava oques prop de la ciutat ) .

L'edifici consta del temple i el claustre perfectament units per unmateix estil. La catedral mesura 90 metres de longitud per 40 d'ample i el jardí del claustre és de 25 metres per costat per sis d'amplària de cada galeria de les quatre que l'envolten. La catedral estàformada per tres naus de la mateixa altura, la central el doble d'ample que les laterals.
Es van iniciar les obres de construcció de la catedral gòtica al regnant Jaume II i sota el mandat d'unbisbe, començant per la capçalera, desmuntant alhora l'antiga catedral romànica i aprofitant algun element. Les obres no es van plantejar com la construcció d'una nova catedral sinó com una reforma i...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La catedral
  • catedral
  • La Catedral
  • La Catedral
  • catedrales
  • Catedral
  • La Catedral.
  • catedral

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS